NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Credincioșii pe stil vechi din Pașcani sărbătoresc Ajunul Crăciunului (VIDEO)

În această seară creştinii ortodocşi pe stil vechi sărbătoresc Ajunul Crăciunului. Peste 200 de familii din municipiul nostru, care țin această sărbătoare după calendarul Iulian se bucură de nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Ajunul Crăciunului este ultima zi de post înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului, ziua în care se fac ultimele pregătiri pentru această sărbătoare.

Unii creştini ajunează în această zi, adică nu mănâncă nimic până la apusul soarelui, respectând postul mai aspru din preziua unei sărbători mari.

Ajunul Crăciunului este şi ultima zi în care credincioşii se spovedesc în biserici pentru ca în ziua sărbătorii să se poată împărtăşi.

Parohul Bisericii “Înălțarea Domnului”Pașcani, părintele Iosif Oțel ne-a vorbit astăzi despre importanța acestei sărbători pentru membrii comunității.

În municipiul Pașcani există două lăcașe de cult pe stil vechi , “Înălțarea Domnului”, în zona deal, unde slujește preotul Iosif Oțel și biserica „Sfânta Treime” din cartierul Vatra.

Diferenţa celor 13 zile dintre sărbătorile pe stil nou şi pe stil vechi a apărut în 1924, când Biserica Rusă a refuzat să adopte calendarul Gregorian, menţinându-l pe cel Iulian.

{youtube}R_QcaWd53Gs&feature=youtu.be{/youtube}

 

 

Advertisements

Related posts

Duminică, ortodocşii şi catolicii serbează Sfintele Paşti. Sărbătoarea va mai fi comună în 2025

Redacția

O familie de ruși a trăit în completă izolare 42 de ani. N-au știut nici măcar că a existat Al Doilea Război Mondial

Redacția

Urmele unui sat preistoric de acum 6.500 ani, scoase la lumină de arheologi la Topoliţa, Neamț

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site