RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dumitru Pantazi s-a întâlnit cu managerii de proiecte din cadrul PIDU

Încă înainte de a depune jurământul a început munca pentru noua echipă de la conducerea Primăriei. Dumitru Pantazi a avut astăzi o întâlnire cu managerii de proiect ce lucrează la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – Zona Vale, care se află în etapa de achiziții. Proaspătul ales a venit să vadă în ce fază sunt achizițiile și să ia contact efectiv cu proiectele respective.

Beneficiind de o finanțare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – Zona Vale (PIDU) a primit undă verde din partea Ministerului Dezvoltării și Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Est în luna august 2011, iar din februarie au început licitațiile pentru achiziții în cadrul celor patru proiecte individuale: (1) Reabilitarea infrastructurii de străzi și pietonale (str. Ceferiștilor, Fântânele, Mihai Eminescu, Izvoarelor și Republicii, precum și a scărilor mici și mari) (2) Amenajarea parcului, (3) Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului de Plasament și (4) Creșterea siguranței și prevenirea criminalității prin achiziționarea de echipamente și amenajarea unui centru de supraveghere.

Licitația pentru proiectul (4) este încheiată și urmează să fie întocmit contracutl. Licitația pentru primul proiect va avea loc pe 26 iunie, iar celelalte proiecte se pregătesc pentru achiziții. Potrivit lui Dumitru Pantazi, lucrările vor începe efectiv până la sfârșitul verii: „Deocamdată suntem în partea de achiziție a lucrărilor. Termenul este aprilie 2013, dar cu siguranță se va devansa. Nu este timpul fizic pentru implementarea acestor proiecte pentru că s-a întârziat foarte, foarte mult cu această perioadă de achiziții. Lucrările se vor începe până la sfârșitul anului, sper cel puțin. Mai sunt o serie de clarificări de adus la proiectul respectiv, dar, zic eu, așa ca orizont de timp, în 2 luni, 2 luni și jumătate să înceapă lucrările”, a declarat acesta.

  

Related posts

Performanțele profesionale și competențele digitale ale funcționarilor publici vor fi evaluate anual începând din 2025

Redacția

Schimbare de viceprimar la Stolniceni Prăjescu (VIDEO)

Marius Parteni

Ce drumuri judetene vor fi reparate in acest an

Redacția
Încarcă...