NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Copou Garden Residence, cel mai grandios proiect imobiliar al Iașului în plină desfășurare

Cel mai grandios proiect imobiliar al Iașului, Copou Garden Residence se află în plină desfășurare. Omul de afaceri Daniel Niculiță a investit 300.000 de euro pentru străzile din Aleea Sadoveanu și a pus temelia primului bloc al complexului. Lucrările au fost începute în luna octombrie, când s-a lucrat la terasamentul drumurilor, urmând profilarea, nivelarea și compactarea pământului.

Dezvoltatorul Daniel Niculiță a început în forță proiectul Copou Garden Residence. Primul lucru realizat a fost consolidarea străzilor pentru a oferi confort clienților complexului Copou Garden Residence, dar și vecinilor. Recent s-au finalizat lucrările de așternere covor de piatră spartă, au fost executate lucrările de montare a bordurilor, dar și de asfaltare a tuturor străzilor din cartier. Valoarea investiției fiind de peste un sfert de milion de euro. În total s-a asfaltat un kilometru de stradă.

În contextul în care pe drumurile de pe Aleea Sadoveanu se circula pe drumuri care nici măcar nu erau pietruite, oamenii din zonă se pot bucura acum de străzi proaspăt asfaltate. Și nu e singura investiție făcută de către omul de afaceri Daniel Niculiță în zonă. După ce și-a luat de-o grijă cu căile de acces, dezvoltatorul a inițiat demersurile pentru modernizarea rețelelor de utilități, apă, gaz, energie electrică, canal, acestea fiind în prezent subdimensionate.

Încă 200.000 de Euro pentru apă, canal, gaz și energie electrică

Următoarea investiție pe care o va face omul de afaceri Daniel Niculiță va fi aceea de a moderniza rețelele de utilități, care în prezent sunt subdimensionate, iar oamenii din zonă se confruntă cu această problemă de ani buni. Costurile pentru realizarea acestor rețele este de 200.000 de euro.

Advertisements
  

Jumătate de milion de euro doar pentru străzi și utilități

Proiectul Copou Garden Residence a început cu investiții serioase. Doar străzile de pe Aleea Sadoveanu, dar și utilitățile complexului vor costa jumătate de milion de euro. Dezvoltatorul Daniel Niculiță și-a propus realizarea acestui proiect după ultimele standarde, Copou Garden Residence fiind cel mai mare proiect rezidențial exclusivist din Iași.

„Ne-am propus ca acest proiect imobiliar, Copou Garden Residence să fie realizat ca la carte. Am început cu străzile, unde practic nu se putea circula, nici măcar pietriș nu aveau.

Daniel Niculiţă

În plus rețeaua de apă-canal este făcută fără nicio autorizație, fiind subdimensionată. În contextul în care ApaVital refuză să preia rețeaua, oamenii din zona s-au confruntat tot timpul cu probleme. Următorul pas pe care îl avem în vedere este acela de a reface toată infrastructura de apă-canal exact cum este prevăzută în proiectul autorizat de către ApaVital, respectând standardele corecte. Cei care locuiesc pe Aleea Sadoveanu vor putea beneficia de noua rețea fără niciun cost. Ne-am propus să oferim nu doar clienților care vor locui în complexul Copou Garden Residence confort și un mod de viață la standarde înalte ci și vecinilor”, a declarat omul de afaceri, Daniel Niculiță.

Investiție de 50 de milioane de Euro

Complexul Garden Residence va fi construit pe o suprafață de 35.000 de metri pătrați, unde vor fi șapte blocuri cu un regim de înălțime subsol, demisol, parter și zece etaje. Practic vor fi ridicate 1.120 de apartamente, 1.250 de locuri de parcare, dar și spații comerciale. În total proiectul Copou Garden Residence va avea 125.000 metri pătrați construiți. Cei care vor locui în acest complex vor beneficia de spații de relaxare, locuri de joacă pentru copii, teren de tenis, pistă de biciclete, dar și spații comerciale în care se vor putea relaxa. În plus apartamentele vor avea camerele orientate față de punctele cardinale.

Complexul va pune la dispoziția clienților apartamente cu o cameră, două sau trei. Din cele 1.120 de apartamente, 280 de apartamente vor fi cu o cameră, 560 de apartamente cu două camere, iar alte 280 de apartamente cu trei camere. Iar dacă vorbim de suprafața acestora, apartamentele cu o cameră vor acea 42 de metri pătrați, cele cu două camere 56 de metri pătrați, iar cele cu trei camere 73 de metri pătrați.

Advertisements

La cele 1.120 de apartamente vor fi realizate 1250 de locuri de parcare, din care 180 de locuri la nivelul solului, 570 de locuri la demisol, iar la subsol vor fi realizate 500 de locuri unde vor fi amenajate adăposturi pentru apărare civilă, spații de depozitare, dar și spații termice.  

sursa 7est.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un cuplu de păşcăneni a încheiat o colaborare cu Cat Music România! Ascultă piesa Hideaway (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Concert cu Vali Crăciunescu, Adrian Maciuca și Dan Blueman, în Pub La Castani

Oana Cordoneanu

”Moromeţii 2” este Cel mai bun film de lungmetraj la premiile Gopo 2019

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site