RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Copilele care au inlocuit papusile la o varsta mult prea frageda

Cele mai frecvente cazuri sunt in mediul rural din judetul Iasi si putini parinti isi dau seama la inceput ca fiicele lor care nu au atins varsta majoratului au ramas insarcinate. Si debutul vietii sexuale la o varsta mica fara o educatie sexuala este un factor care favorizeaza cresterea numarului mamelor minore. Anul trecut, in judetul Iasi au fost inregistrate 70 de mame minore. La Maternitatea Elena Doamna au fost inregistrate 44 de cazuri, la Maternitatea Cuza Voda 12 cazuri, la Spitalul Municipal Pascani 10 cazuri, iar la Spitalul de Copii Sf. Maria 4 cazuri.

In aceste situatii se nasc adevarate drame, iar multi bebelusi ajung in centre specializate pentru mama si copil. Consilierea psihologica si educatia parentala au un rol important pentru sustinerea psihica si emotionala a tinerelor mamici. Aceste copile s-au trezit brusc ca trebuie sa-si asume alt rol si trebuie sa fie responsabile fata de pruncii nascuti la o varsta frageda. Sun cazuri in care copilele recurg la intrerupere de sarcina si sunt nevoite sa vina la medic de mana cu unul din parinti. In maternitatile iesene au fost sesizate si cazuri de abandon al copiilor cu varsta 0-2 ani. Din maternitati au ajuns direct in centrele rezidentiale 19 bebelusi, in asistenta maternala au fost 20 de copii, iar in plasament familial doar doi. In cazul unui abandon in saloanele de spital, reprezentantii Protectiei Copilului Iasi si organele de politie incearca sa dea de urma mamei si se cauta membrii din familia extinsa, insa sunt si situatii in care nimeni nu-si mai doreste bebelusul, acesta ajungand in asistenta maternala.

sursa www.bzi.ro

  

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Sărbătorile Iașului 2022. Astăzi, se deschid târgurile tradiționale

Redacția

Preotul Paul Jannakos din Chicago, specialist în adicţii, invitat la conferinţa „Adicţii, tămăduire şi spiritualitate ortodoxă”

Redacția

Cum să le mai fie frică inconştienţilor de la volan? Ce fel de condamnări au dat instanţele ieşene în accidente mortale revoltătoare. Niciunul după gratii

Redacția
Încarcă...