RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Copil de 2 ani, în stare gravă după ce și-a prins capul în geamul mașinii. Bunica l-a dus în casă, pe pat, în loc să sune la 112

Un copil de doi ani din Botoșani a ajuns în stare critică la spital după ce s-a asfixiat în mașina părinților, unde a fost lăsat nesupravegheat de către bunică.

Băiețelul era acasă doar cu bunica, în satul Slobozia, din comuna Mihălăşeni, Botoșani, care l-a lăsat să se joace de unul singur în mașina descuiată a părinților lui.

Copilul se afla pe scaunul din față când, la un moment dat, a scos capul pe geam și a atins, din greșeală, butonul care acţionează geamul electric al portierei.

Geamul s-a ridicat, iar gâtul micuţului a rămas blocat între marginea sticlei şi partea de sus a portierei. Așa a fost găsit de bunică, după mai multe minute în care copilul a rămas fără aer.

  

Femeia l-a eliberat pe copil, după care l-a dus în casă şi l-a pus în pat. După alte câteva minute, părinţii copilului, care erau în drum spre Slobozia, au ajuns acasă, iar mama micuţului şi-a găsit copilul în stare de semiconştienţă, fără să reacţioneze la stimuli.

Îngrozită, femeia a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. Realizând gravitatea cazului, de la Botoşani a fost trimis echipajul de terapie intensivă al SMURD, dar şi o ambulanţă cu asistent din zona Truşeşti, pentru ca micuţul să poată primi, în cât mai scurt timp, îngrijiri medicale.

Acesta a fost preluat de echipajul de la ambulanţă, i s-a început terapia cu oxigen, iar pe drumul spre Botoşani a fost preluat de echipajul cu medic al SMURD, care a început imediat manevrele de terapie pentru astfel de situaţii, scrie monitorulbt.ro.

Pentru că starea copilului era gravă, el a fost trimis cu aceeaşi ambulanţă la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi.

„Pacientul era în stare gravă, cu hipoxie cerebrală, iar după transferul la Iaşi a suferit şi un edem pulmonar, având dificultăţi mari de respiraţie şi saturaţie scăzută de oxigen. A fost internat pe secţia de reanimare a spitalului, cu prognostic rezervat”, a precizat un asistent al spitalului ieşean.

observator

Related posts

Ministrul finațelor: Astăzi s-a făcut recepţia pentru primele două scannere în vamă / Vor fi funcţionale la finele lunii viitoare

Redacția

Repartizarea cazurilor de COVID-19 pe județe. Unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri în această săptămână

Redacția

Denunțuri pe Facebook pentru petrecerile și evenimentele care nu respectă măsurile anti-COVID

Redacția
Încarcă...