NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

1 aprilie a sosit, apa rece a venit!

Modalitatea în care de fiecare dată când se discută despre ApaVital, atât consilierii locali, dar și cetățenii sunt amenințați că de nu sunt de acord cu operatorul ieșean, atunci începând de a doua zi se va întâmpla o nenorocire, m-a făcut să mă gândesc la un joc din copilărie.

 

„Omul negru” se chema. Noi, copiii, ne țineam de mâini și ne roteam într-un cerc strigând „Ora două a sosit/ omul negru n-a venit; Ora 3 a sosit, omul negru a venit!” și atunci fugeam care încotro pentru a nu fi prinși de copilul ce întruchipa „omul negru”.

  

Îmi aduc aminte că în 2013 s-a decretat că în cazul în care până pe 1 iunie nu aderăm la ARSACIS pierdem 24 de milioane de euro. În 2014, la fel s-a amenințat: dacă nu îi vrem pe cei de la ApaVital vom pierde 13 milioane de euro. Suntem în 2015 și iar ni se spune că vom da cu piciorul la 13 milioane de euro. În cei doi ani de amenințări Pașcaniul nu a pierdut nici măcar un euro, însă cetățenii municipiului și-au pierdut liniștea și orice respect față de aleșii locali care le-au transformat viața într-un calvar.

Cum argumentele investițiilor nu păreau a fi de ajuns, săptămâna trecută s-a trecut la altă amenințare: dacă nu reveniți la ApaVital și ARSACIS, de pe 1 aprilie rămâneți fără apă, iar la Pașcani va fi o catastrofă ecologică.

Acum, când scriu aceste rânduri, îmi dau seama că de fapt totul a fost o păcăleală, iar șefii județului ne vor spune la alegeri, când le vom reaminti momentul, că era o simplă farsă de 1 aprilie.

„1 aprilie a sosit, apa rece a venit!”

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Consilierii locali fac playback pe bani publici

Răzvan Grecu

Actualitatea TV este alături de pășcăneni şi mediul de afaceri în lupta cu ApaVital Iași

Răzvan Grecu

Recensământ final la Pașcani: la doar 400 de pășcăneni le place muzica bună!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site