RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorSport

Copiii de la Ruginoasa au fost mai buni decât cei de la FCSB, Farul Constanța sau „U” Craiova la „Brașov Indoor Cup” 2024

Micuții fotbaliști de la Unirea Ruginoasa, grupare care în 2019 câștiga ediția inaugurală a „Cupei Satelor”, au încântat și în această săptămână, la „Brașov Indoor Cup” 2024, o competiție deja tradițională, la care se prezintă cam cele mai bune echipe din țară.

În faza grupelor, copiii pregătiți de antrenorii Silviu Cerneuțanu și Constantin Cerneuțanu au început cu victoria cu 2-0 cu FC Universitatea Craiova, au continuat cu succesul în fața FCSB, cu 1-0, dar au cedat, cu 0-1, în jocul cu Steagu Roșu Brașov, însă tot au câștigat grupa.

În optimile competiției Under 12 în care componența echipelor a fost „8+1” și s-a jucat la porți de 5 metri lungime, Unirea Ruginoasa a dispus cu 3-1 de Farul Constanța, iar în sferturi cu 2-1 de Zimbru Chișinău. A pierdut cu 0-3 semifinala cu New Stars București, școală de fotbal fondată de Petre Marin și Sorin Ghionea, dar a câștigat finala mică disputată cu Junior Brașov după lovituri de departajare, cu 2-1 (0-0 la capătul celor două reprize), trofeul revenind celor de la New Stars, tot după lovituri de departajare, în finala cu FC Argeș.

„A fost o experiență frumoasă, a fost un turneu valoros, foarte util. Am arătat că avem copii talentați. Vom mai auzi de Nicolas Țibulcă (10 ani) și Kevin Bălan (11 ani), dar și de alți copii pe care îi vom propune Academiei CSM Politehnica Iași. Săptămâna viitoare ne vom prezenta la Brașov cu altă grupă talentată, la categoria de vârstă Under 9”, ne-a declarat antrenorul Silviu Cerneuțanu.

  

Iată și lotul cu care Unirea Ruginoasa a impresionat și la această competiție: Luca Ilioaia, Luca Fililon, Patrik Ferariu – portari, Denis Totoi, Kevin Bălan, Yanis Roman, Nicolas Țibulcă,  Patrik Sîrbu, Ștefan Moisuc, Edward Roșu, Daniel Cărbune, Vlad Buruiană, Luca Ignea, Emanuel Amariței și Eduard  Ferariu – jucători de câmp.

Dintre copiii care triumfau la „Cupa Satelor”, mijlocașul Dan Nechifor este campion cu Farul Constanța anul trecut la U16 și tocmai a fost din nou convocat la lotul național Under 17 al României, stoperul Iulian Curcă joacă la Under 18 la Universitatea Cluj-Napoca, în timp ce Denis Panciuc (a semnat recent contract cu Poli Iași) și Ionuț Olăeru sunt legitimați la Academia din Copou, la Under 17 (unde evoluează și Marian Condac din acea generație campioană, dar și alți fotbaliști care ar merita mai multă atenție din partea echipei mari), respectiv Under 18!

sursa AICI

Related posts

Performanță istorică pentru lotul român de canotaj. Echipa României a cucerit 6 medalii în 7 finale la Europene, dintre care 3 de aur

Redacția

„Hristos împărtăşit copiilor“ în parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăteşti

Oana Cordoneanu

În această casă din comuna Heleșteni, timpul parcă stă pe loc. De peste 70 de ani, Eugenia a adunat comori: „Nu vând nimic, las tot copiilor” (FOTO)

Redacția
Încarcă...