NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

„Hristos împărtăşit copiilor“ în parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăteşti

Începând cu data de 24 iunie 2012, în parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăteşti, Protopopiatul Paşcani, se desfăşoară programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, coordonat de pr. paroh Ciprian Hapliuc. Programul are loc în fiecare duminică la ora 16:00, în biserica parohială, dar şi în aer liber, în curtea sau în livada bisericii. 

Ultima întâlnire din cadrul programului a fost duminică, 1 iulie, în prezenţa a 40 de copii, când pr. Ciprian Hapliuc a prezentat lecţia „Pace şi non-violenţă“. Lecţia avut loc în biserică, a început cu rostirea de către copii a rugăciunii „Tatăl nostru“, a fost prezentată tema, după care au avut loc discuţii libere cu privire la cauzele violenţei din familie. „Încă de la numirea ca preot paroh în această parohie, în data de 1 februarie 2012, mi-am dorit ca una dintre priorităţile mele pastorale să fie grija faţă de cei mai tineri credincioşi ai parohiei noastre, şi anume copiii. Din februarie şi până în prezent, am căutat să leg o strânsă prietenie cu şcoala din sat şi să cunosc copiii de astăzi, care sunt enoriaşii de mâine.

Reacţia copiilor şi a părinţilor faţă de programul catehetic «Hristos împărtăşit copiilor» a fost una favorabilă, manifestându-şi interesul atât cei mici, cât şi părinţii lor, dornici de a-şi forma o temelie autentică şi statornică a credinţei ortodoxe. Copiii vin de dimineaţă la biserică şi participă la Sfânta Liturghie, iar după-amiaza o petrec tot la biserică, astfel încât ziua de duminică este dedicată lui Dumnezeu. Deoarece la acest proiect participă copii de diferite vârste, din clasele I-X, dar şi copii de grădiniţă, ne propunem ca în acest an, să ne axăm pe aspectul liturgic, să învăţăm cât mai multe rugăciuni, cântări bisericeşti şi cum putem să fim de folos semenilor. Anul viitor ne propunem să parcurgem materia şi lecţiile cuprinse în ghidurile catehetice editate de Patriarhia Română“, a declarat pr. paroh Ciprian Hapliuc.

 

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Weekend plin de distracție! Comunele Tătăruși și Ruginoasa, în sărbătoare

Irina Gherasim

Filantropul din Primăria Moțca: Cheltuie milioane în scop electoral pentru a recâștiga încrederea populației

Marius Parteni

Scandal in judet pe delimitarea comunelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site