RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Statuete de Oscar pentru artistii de opera

Eveniment cultural de exceptie la Iasi. Teatrului National “Vasile Alecsandri” va gazdui sambata, 8 iunie, Gala Premiilor Operelor Nationale. In cadrul manifestarii vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizari, precum cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol, cel mai bun dirijor sau cel mai bun solist.

 

Castigatorii vor primi statuete de marimea celor inmanate la Premiile Oscar, acoperite cu aur si cupru. Teatrul National “Vasile Alecsandri” va gazdui un alt eveniment grandios, la mai putin de o luna de la Gala Premiilor Uniter. De data aceasta, manifestarea se afla la prima editie si este dedicata artistilor de opera.

  

In cadrul Galei Premiilor Operelor Nationale vor fi premiate spectacole de la operele nationale din Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta si de la Opera Maghiara din Cluj-Napoca.

Castigatorii vor primi premii in bani, plachete si statuete de marimea celor de la Gala Premiilor Oscar, acoperite cu aur si cupru. Beatrice Rancea, manager Opera Nationala Iasi: “Vom avea parte si de momente impresionante, momente artistice din cele mai noi premiere ale noastre, si ma bucur ca la absolut toate categoriile vom avea un reprezentant al Iasului, speram sa castigam cat mai multe premii dar asta nu vom sti decat cu o ora inainte de spectacol. Din acest motiv plachetele care vor fi oferite vor fi gravate in Foaierul Operei .”

Gala a fost initiata de Opera Nationala Romana Iasi, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Judetean.

 

Cristian Adomnitei, presedinte CJ Iasi: “Vom pune orasul nostru, il vom consacra din nou ca fiind capitala culturala a Romaniei. Toate acestea pentru a aduce o contributie cat se poate de consistenta la dosarul de candidatura al orasului nostru pentru a castiga competitia de capitala culturala europeana in 2021.”

 

Mihai Chirica, viceprimar Iasi: “Merita sa sustinem un asemenea eveniment, merita sa nu-l abandonam si sa sustinem cu dintii de el astfel incat imaginea Iasului, si nu numai, imaginea Operei in general si a culturii romanesti in ansamblu ei sa fie pusa pe piedestalul de care are nevoie in momentul de fata.”

 

Atat Primaria, cat si Consiliul Judetean au alocat acestui eveniment cate 200.000 de lei, atat din bugetele proprii, cat si din sponsorizari. Pretul unui bilet este de 50 de lei.

 

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Viaţa de film a surorii lui Eminescu. Frumoasa Aglaia a fost curtată de Maiorescu, l-a impresionat pe Ciprian Porumbescu şi s-a căsătorit din interes.

Redacția

De ce nu ne sunt rugăciunile ascultate

Redacția

Casa de Cultură: Dragobete, sărbătoarea iubirii la români

Oana Cordoneanu
Încarcă...