NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul de Administrație al RAGCL Pașcani a respins planul de restructurare propus de directorul Gelu Nedelcu

Noua organigramă și proiectul de buget al regiei de termoficare nu a primit votul Consiliului de Administrație. Documentele sunt esențiale pentru demararea procedurii de concediere colectivă, în acest moment regia având probleme mari cu achitarea salariilor pentru cei 78 de angajați pe care îi are.

 

Gelu Nedelcu, directorul executiv al RAGCL a propus ca organigrama să cuprindă doar jumătate din posturile actuale, iar bugetul a fost construit pe aceste cheltuieli de personal. Din cele 78 de posturi, în noua organigramă se mai regăseau jumătate, adică 39, ceilalți angajați urmând a fi concediați.

Decizia lui Nedelcu a fost justificată de faptul că aleșii locali au votat o hotărâre de Consiliu Local prin care instituțiile din subordinea Primăriei să se debranșeze de la RAGCL și să-și monteze centrale termice individuale. În opinia lui Nedelcu, aceste debranșări ar duce la scăderea încasărilor anuale ale regiei de termoficare cu 30%, fapt ce-ar duce la imposibilitatea presetării serviciului de termoficare.

Doar că, cei din Consiliul de Administrație nu și-au dat acordul pe organigrama propusă și nici pe proiectul de buget, astfel că în viitorul apropiat nu vor fi concedieri, mai ales că forul decisiv pe această chestiune este Consiliul Local.

În paralel, mâine, conducerea regiei va depune la Tribunalul Iași cerea de intrare în insolvență.

Reaminitim că RAGCL nu mai furnizează apă caldă și căldură de la începutul lunii aprilie, iar în mod surprinzător autoritățile locale nu au făcut niciun demers pentru a prelua serviciul de termoficare în vederea delegării către o societate comercialaă care să-l poată păstra.

loading...
Advertisements

Related posts

Consumul de legume este în scădere

Redacția

Ultima lună în care scăpaţi de penalităţile la taxele şi impozitele locale, dacă vă achitaţi integral debitele

Ema Roman

Marian Grigoraș, noul prefect al județului Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site