NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Apel umanitar pentru salvarea unei femei din Cristești, care necesită o intervenție pe creier

O femeie din comuna Cristești are mare nevoie de sprijinul semenilor. Ea suferă din cauza unei tumori pe creier. Boala evoluează de la zi la zi, chiar dacă în trecut a mai suferit o intervenție medicală. La doar 48 ani trăiește dintr-o pensie medicală, ajutată de cei doi fii și alți oameni care îi înțeleg drama.

 

Maricica Crăciun a fost nevoită să se pensioneze din cauza bolii. Are doi băieți, unul în străinătate, altul de 16 ani elev la  școala Profesională din localitate. Din cei 700 lei își duce traiul de zi cu zi. Pentru tratament mai primește ajutor de la fiul cel mare plecat la muncă în străinătate, dar costurile care sunt foarte mari nu acoperă întreaga sumă.

Cazul a fost făcut public astăzi de viceprimarul din localitate, Vlad Pintilii. Femeia are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, după care să urmeze o perioadă amplă de recuperare.

Iată postarea făcută de viceprimarul localității:     

Stimați cetățeni ai comunei Cristești, lansez începând de astăzi, timp de 3 săptămâni, un apel la dumneavoastră să ajutăm această femeie, care are mare nevoie de sprijin financiar pentru a se opera pe creier, de o tumoare care-i afectează sistemul nervos. 

Este vorba despre CRĂCIUN MARICICA, stă la „europeană”, peste drum de Vili Bîrgoanu, are un baiat în străinătate care o ajută cum poate și el (îi mai trimite bani, i-a cumpărat lemne …), dar nu este suficient. Trăiește, împreună cu un al 2-lea băiat, școlar, la limita subzistenței și, cu lacrimi în ochi, mi-a spus astăzi ca „sunt multe zile în care nu are ce mânca!”. Are o pensie de boală de 700 lei. Este o femeie foarte credincioasă, ducându-se la Biserică mai mereu, în ciuda problemelor de sănătate care-i afectează mersul.

Astăzi depun la Primărie o cerere din partea ei, prin care vom solicita o anchetă socială și un ajutor de urgență, dar tot nu este suficient. Voi lansa și în ședința de Consiliu Local de joia viitoare un apel și sunt convins că toți consilierii locali vor sprijini cazul.
Vă rog, dragi consăteni, să ajutăm în acest caz, căci este o pomană extrem de mare și vă promit că voi urmări îndeaproape situația și cum sunt cheltuiți banii de la noi.
Beneficiez și de sprijinul Preotului Paroh, Dănilă Ioan – vom anunța credincioșii în fiecare dumincă, timp de 3 săptămâni, după slujbă. 

Mai beneficiez de sprijinul Cabinetului Veterinar Balan Mihai, Oneaga Cătălin și Doru Buciumanu. N-am apucat să iau legătura cu multe persoane, dar în perioada următoare voi merge personal să discut la toate firmele din Cristești, la toate instituțiile din comună și voi ține legătura cu toți oamenii care vor să ajute. 

5 lei, 10 lei, orice sumă este binevenită, pentru acest STRIGĂT DISPERAT! Haideți să ne mobilizăm cu toții, să ajutăm consăteanca noastră aflată în dificultate!!!

Gândiți-vă … 10 lei de la 100 de persoane, pentru ea înseamnă 1.000 lei cu care poate face demersurile pentru operație, căci nu are pe ce pune mâna.
Banii îi strâng eu și o femeie pe care o vom stabili duminică după slujbă, la Biserica Cristești. 
Ținem legătura la telefon 0728.027.125 ( Viceprimar Vlad Pintili). Dacă sunt persoane din străinătate care pot și vor să ajute, le dau și cont de euro în care să vireze o sumă cât de mică(detalii în privat).

VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT, TUTUROR!!!

loading...
Advertisements

Related posts

O familie din Municipiul Paşcani are nevoie urgentă de ajutorul nostru

Redacția

Şef de promoţie fără bani de facultate, angajat consilier personal al unui primar. „Tatăl lui ne-a solicitat o bursă şi i-am oferit această variantă“

Redacția

Medici: Mieii sub opt kilograme nu sunt buni de consum

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site