NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apa Vital sistează apa la blocurile din Pașcani în mod abuziv: „Mi-au zis să le dau o scară de bloc, care nu are apometru afară!” Au oprit apa la o scară care avea doar 1.800 de lei datorie!

 

Operatorul de apă și canalizare regional a sistat, din nou, apa la o scară de bloc fără a emite, în prealabil, o somație, cel puțin așa susține Dumitru Petrușca, președintele Asociației de Proprietari „Ștefan cel Mare” din Pașcani. 

 

Este vorba despre scara B, a blocului A6, o scară în care debitele restante sunt foarte mici pentru cele 16 apartamente, 1.800 de lei. Însă nu debitele restante ale scării au fost criteriul de selecție pentru debranșare, ci debitele totale ale asociației, dar și faptul că scara avea un apometru general accesibil, în afara blocului.

Aceste explicați au fost date de Dumitru Petrușcă, cel care a mai completat că cei de la Apa Vital au acționat fără a emite o somație prin care să anunțe proprietarii scării B a blocului A6 că li se va închide apa pentru neplata facturilor.

„Noi avem pe asociație 24.000 de lei datorie, însă sunt multe blocuri. De la comercial, de la Apa Vital mi s-a zis să le indic o scară de bloc la care să se sisteze apa. Mi-au cerut să le dau una care nu are apometrul în interior, ci extern. Eu nu le-am dat așa ceva, le-am zis să închidă la scara mea”, a povestit Dumitru Petrușca, președintele Asociației de Proprietari.

Contactat telefonic, Gheorghe Vlasie, reprezentantul Apa Vital la Pașcani, nu a comentat situația susținând că nu are date, deoarece cei care au situația exactă nu-i răspund la telefon.

Victime ale comportamentului discreționar al celor de la Apa Vital sunt familiile de pensionari care locuiesc în acel bloc și sunt nevoite să-și care apa, în fiecare zi, câte patru etaje, deși nu au nici o datorie la apă.

Primăria municipiului Pașcani, instituție în care funcționează Compartimentul de Monitorizare a Serviciilor Publice nu a intervenit până acum în nicio situație în care Apa Vital a sistat apa abonaților fără ai notifica.

Reamintim că o situație asemănătoare s-a întâmplat și la blocul Moldova scara E, acolo unde instanța a decis definitiv că Apa Vital a sistat furnizarea apei în mod abuziv și a decis reluarea furnizării. Nici în acel caz Primăria nu a intervenit, pentru a sancționa operatorul pentru încălcarea contractului de furnizare a serviciilor de apă și canalizare, document aprobat și de plenul Consiliului Local.

În această situație când autoritățile locale nu intervin, se pune întrebarea cine ia apărarea bătrânilor noștri?!!

loading...
Advertisements

Related posts

Bugetarilor li se scade sporul pentru munca periculoasă

Redacția

Județul Iași intră din această noapte sub atenționare meteo de ninsori și intensificări ale vântului

Redacția

Klaus Iohannis: Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site