RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii PSD au votat ca liberalii să nu mai poată adresa interpelări, primarului Dumitru Pantazi! Motivul? Ar avea iz politic!

Social democrații continuă să încerce ca opoziția să nu mai poată vorbi deschis, în Consiliul Local. După ce în urmă cu doi ani de zile au votat un regulament de funcționare a legislativului local, prin care interziceau darea de declarații și interviuri către presă în sala de ședințe, astăzi reprezentanții PSD Pașcani au votat scoaterea de pe ordinea de zi a secțiunii de interpelări adresate primarului Dumitru Pantazi, pe motiv că acestea ar avea iz electoral.

Propunerea a fost făcută de președintele de ședință, Cosmin Ungureanu. Social democratul a justificat scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi pe motiv că este campanie electorală, subiectele au iz electoral, iar în sală sunt funcționari publici.

„Având în vedere că suntem în campanie electorală și că majoritatea discuțiilor sunt cu iz electoral, plus că în sală avem și funcționari publici, care nu ar trebui să fie aici, astăzi propun să nu mai avem capitolul diverse. Supun la vot ceea ce am propus eu. Cine este de acord? Puteți să puneți întrebările în scris”, a încercat președintele de ședință, Cosmin Ungureanu, să-i convingă pe liberali să renunțe la a mai adresa interpelări, primarului Dumitru Pantazi.

De partea cealaltă, Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local a atras atenția că drepul la aceste interpelări este prevăzut atât în lege, cât și în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local.

  

Domnule președinte, ca să fie clar: nu ați făcut bine. Legea prevede că avem voie la interpelări. Regulamentul Consiliului Local votat de către noi ne dă dreptul”, a replicat Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local

În final, Marius Pintilie a fost lăsat să vorbească sub promisiunea că subiectele aduse în discuție nu au „iz electoral”.

Related posts

O nouă finanțare prinsă de Primăria Pașcani: 5 milioane de lei de la AFM pentru modernizarea și extinderea iluminatului public

Răzvan Grecu

Panourile publicitare ale fostului primar au dispărut de pe domeniul public

Marius Parteni

Slabe speranțe de investiții pentru pășcănenii din cartierul Aerodrom. Cetățean: “Noi suntem aici ca în junglă”

Marius Parteni
Încarcă...