RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PSD nu a reușit să asigure cvorum în Parlament. Guvernul Orban rămâne în funcție

Plenul reunit al Parlamentului nu mai votează moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, pentru că nu este cvorum. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul fiind de 233.

16.47 – Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că s-au înregistrat 226 de parlamentari prezenți și, întrucât nu este cvorum, declară închisă ședința plenului reunit.

16.45 – Din cei 124 de deputați PSD, trei sunt absenți – Adrian Todor, Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan. De asemenea, sunt absenți deputații Marian Cucșa și Marius Bota din Partidul Republican

16.40 – PSD nu reușește să asigure cvorumul pentru dezbaterea moțiunii, potrivit unor surse parlamentare.

  

16.36 – Din cei 69 de senatori PSD, doi sunt absenți – Carmen Dan și Roxana Pațurcă.

16.25 – Potrivit lui Marcel Ciolacu, lipsesc și deputatul PSD Dan Ciocan și senatoarea PSD Roxana Pațurcă, precum și deputații Marian Cucșa și Marius Bota, care sunt afiliați grupului PSD.

16.13: Potrivit calculelor făcute de parlamentari, PSD are șanse minime să strângă cvorumul de ședință după absențele PNL, USR, UDMR și minorități. Lider PSD: vor fi 226 de parlamentari prezenți (e nevoie de minimum 233 parlamentari pentru a se ține votul)

 16.02 – Și deputații PNL au părăsit sala, astfel că nu sunt prezenți pentru cvorum.

16.01 – A venit în sală deputatul PRO România Valentin Popa, care inițial era absent.

16.01 – Deputații USR au părăsit sala, astfel că nu sunt prezenți pentru verificarea cvorumului.

16.00 – Niciun deputat UDMR nu este prezent.

15.55 – Din 21 de deputați ai PRO România, lipsește deputatul Valentin Popa, restul fiind prezenți.

15.40 – A început verificarea prezenței parlamentarilor prin apel nominal. Toți cei 17 deputați ai minorităților naționale absentează.

Reluarea ședinței Parlamentului întârzie.

15.30 – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că va propune excluderea din partid a celor trei parlamentari PSD care lipsesc de la Parlament

14.50 – Marcel Ciolacu, întrebat de jurnaliști dacă ședința Parlamentului se suspendă în caz că nu există cvorum: „Presupun că da”. Liderul PSD a susținut că toți parlamentarii partidului vor fi prezenți. Detalii aici

14.40 – Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că „în mod normal” erau 241 de parlamentari care ar vota în favoarea moţiunii de cenzură, dar şi-a exprimat nemulţumirea că „la fiecare oră dispare” câte un deputat sau senator PSD.

14.35 – Parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală luni după-amiază, dar nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD, a anunțat Kelemen Hunor.

14.30 – Marcel Ciolacu:

Am început furtunos cu o pauză de o oră. Deci toată lumea la grupuri, ne revedem la 15.30.

14.27 – Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță de la tribună că liderii grupurilor au convenit să fie făcut un apel nominal pentru a verifica prezența, de la ora 15.30.

14.20 – Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, are o discuție cu liderii grupurilor parlamentare.

14.19 – Începe ședința Parlamentului. Și-au anunțat prezența doar 170 de parlamentari.

14.14 – Paul Stănescu declară, pe holurile Parlamentului, că va fi propusă excluderea din PSD a parlamentarilor partidului care nu votează moțiunea de cenzură.

Ședința plenului reunit al Parlamentului întârzie. Ședința trebuia să înceapă la ora 14.00.

13.35 – Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură: ”Veţi afla în momentul în care mă voi pronunţa de la microfonul Parlamentului cum vom vota. Eu am înţeles că PSD are majoritate şi fără noi, deci cvorumul nu e problema noastră”

13.15 – Senatoarea PSD Carmen Dan a anunțat luni pe Facebook că va absenta de la ședința Parlamentului în care este programat votul privind moțiunea de cenzură din cauză că se află în izolare după ce mama sa a fost confirmată pozitiv cu coronavirus.

De asemenea, deputații social-democrați, Adrian Todor și Cătălin Rădulescu, ar putea absenta și ei de la vot. Todor se află în autoizolare, după ce a fost contact direct al unei persoane confirmate cu coronavirus, iar Rădulescu este internat în spital.

13.10 – Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se declară convins, într-un interviu pentru G4Media.ro, că Guvernul Orban va fi demis luni după votul moțiunii de cenzură.

13.00 – Ponta anunță că aduce 25 de voturi la moțiune din 24 de parlamentari Pro România

11.05 – Președintele Klaus Iohannis a acuzat luni PSD, în ziua în care sunt programate dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, că în cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, partidul condus de Marcel Ciolacu ”se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț”.

https://www.facebook.com/cameradeputatilor/videos/312622070009577/

g4media.ro

Related posts

Cartonaș galben pentru primarul Pintilie. La următoarea greșeală ia roșu și rămâne fără voturi!

Răzvan Grecu

Senatorul Sorin Lazar: “Votul sau glontul?”

Redacția

Maia Sandu luptă în forță cu mafia de stat. Mascații l-au arestat chiar pe procurorul general al Moldovei. Acesta a fost imediat suspendat din funcție (Video)

Redacția
Încarcă...