NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali au votat radierea datoriei de 27 miliarde de lei vechi a firmei AgroComplex Lunca SA. Firma Interdentis SRL va beneficia, cel mai probabil, de o micşorare a debitului cu 80%!

Expertiza extrajudiciară  realizată, din bani publici, pentru a stabili care sunt debitele ce pot fi luate în considerare ca venit la bugetul local, rezultate din contracte comerciale, a trecut de votul plenului consiliului. Consilierii PSD, PNL și PDL au votat pentru însușirea acestui document, în timp ce aleșii din PP DD s-au abținut. Menționăm faptul din rândul aleșilor social-democrați a lipsit astăzi de la ședință, Vasile Pleșca, liderul de grup al consilierilor social-democrați.

Acest raport, despre care foarte mulți aleși au susținut, pe la spate, că este unul exploziv, a fost însușit, totuși, fără nici o problemă. Și dacă ne gândim la faptul că primii beneficiari majori sunt societățile ce aparțin familiilor fostului și actualului primar, nimic nu ar trebui să ne mire.

  

Potrivit acestui document societatea AgroComplex Lunca SA nu ar avea nici o datorie către bugetul local, în timp ce în cazul societății Interdentis SRL, se suprapun niște suprafețe de teren, iar din această cauză a fost calculat greşit un debit de câteva miliarde de lei."Funcționarii publici, nici nu au fost în teren să-l măsoare", a susținut secretarul MirceaZuzan.

Ioan Danu, consilier PP DD consideră că experitiza trebuia însușită fără partea ce face referire la cele două firme până la terminarea proceselor aflate pe rol: "Este bine că am aflat că avem de recuperat 100 de miliarde lei vechi și nu 300 de milarde cum se spunea. Dan Diaconescu cu Elodia este mic copil pe lângă acest document!"

În replică primarul Dumitru Pantazi, direct interesat în acest caz, a susţinut că datoriile sunt  instituite dintr-o eroare:  "Mi-am declinat competențele, dar trebuie să intervin. O eroare de acest fel poate fi corectată doar printr-o asmenea expertiză. Vom mai face multe astfel de expertize, pentru că este foarte necesar, cel puțin în cazul unor investiții la școli" a spus edilul şef.

Mircea Zuzan, secretarul Primăriei municipiului Pașcani, a susțiut că la această situație s-a ajuns și datorită faptului că o parte din funcționari nu și-au făcut treaba, nu din rea voință, ci din cauza politicului. 

Surprinde în acest caz atitudinea unor aleși locali, care în trecut au făcut parte din structura de conducere a Primăriei. Este vorba despre foştii viceprimari Ioan Ioniță și Neculai Enea, care au ridicat automat mâna pentru a da un vot favorabil. De asemenea și Dorin Nechifor, fost administrator public a dezamăgit. Ieri, în comisia juridică s-a abținut la vot, dar în plen a votat pentru.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Veste ce îi interesează pe majoritatea pășcănenilor. Un important prestator de servicii își mută sediul! Gică Zanet, administratorul public, va fi afectat la buzunare!

Răzvan Grecu

Curățenia de primăvară la Pașcani. Străzile, trotuarele și spațiile verzi sunt curățate și măturate

Răzvan Grecu

Panouri luminoase la trecerile de pietoni din Pașcani. Branșări și extinderi de rețele de gaz în suburbii

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site