RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilier local incapabil să-și susțină acuzațiile în fața primarului

Un consilier local a fost pus în postura de a nu-și putea susține acuzațiile formulate împotriva primarului. Este vorba despre social democratul Mihai Dediu, care în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, i-a spus primarului Marius Pintilie că sunt zeci de cetățeni care se plâng la el că nu primesc răspunsuri la pețiile depuse la Primărie.

„Mă adresez domnului primar, sunt zeci de cetățeni care se plâng că depun cereri la Primăra Pașcani și nu primesc niciodată un răspuns. Obligația este să se răspundă în termen de 30 de zile. Dumneavoastră aveți dreptul să-l prelungiți diin anumite motive justificate, cum ați spus adineaori. Nu cred că ar costa atât de mult un timbru, să i se comunice la 30 de zile cetățeanului că a fost petiția lui amânată, decât să nu se răspundă niciodată,” a acuzat Mihai Dediu, consilier local din partea PSD.

Pintilie i-a cerut lui Dediu să clarifice despre ce fel de cereri este vorba și să dea câteva exemple.

„Am înțeles. Definiți cele zeci de cereri. Dați-mi un exemplu, două. Din ce domeniu? Eu fac tot posibillul să ținem de acest grafic de zile. Vă rog dați-mi un exemplu de petiție care a rămas fără răspuns,” a solicitat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

  

Răspunsul așteptat de primar nu a venit însă, consilierul social democrat spunând că el vorbește la modul general.

Eu v-am spus că sunt cetățeni care au întrebat, care au depus, vorbesc la modul general!” a spus Dediu.

Recomandarea primarului Pintilie către consilierul Dediu a fost ca acesta să solicite cetățenilor să vină la audiențele pe care alesul local ar trebui să le susțină, însă social democratul a acuzat că nu are unde să-și desfășoare întâlnirile cu cetățenii deoarece sala care are această destinație este ocupată de o arhivă.

Dar dumneavoastră sunteți consilier local. Spuneți cetățeanului să vină la dumnavoastră în audiență cu petiția…”, a propus Pintilie.

„Nu pot să vin în audiență, pentru că este ocupată de o arhivă camera consilierilor și eu nu am un loc unde să-mi țin audiențele, dacă voi chiar vreți să ajungeți la subiectul acesta,” a replicat Dediu.

Primarul Pintilie a clarificat și această acuză, explicând că spațiul respectiv este disponibili și că el tot acolo își ține audiențele săptămânale.

„Aveți la dispoziție aceeași cameră. Este liberă acum, nu este niciun fel de arhivă. A fost ocupată două luni de zile. Au fost cei de la proiectul de digitalizare. Le-am pus la dispoziție acea cameră ca să-și pună scanerul. S-a digitalizat, s-a terminat proiectul după două luni de zile. Este camera liberă. Cei care vin în audiențe la primar, acolo o fac,” a punctat primarul Pintilie.

Related posts

Poliţia Locală la raport! Care au fost cele mai frecvente sancţiuni în 2015, şi ce îi nemulţumeşte pe consilierii locali

Ema Roman

Mâine, 9 ianuarie, nu se fac ore la Pașcani și-n restul județului Iași din cauza vremii

Redacția

Primăriile administrate de primari PNL din județul Iași vor suspenda activitatea pe 15 martie

Redacția
Încarcă...