NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă senator PSD Vasile Toma, după reuniunea de la Varșovia a Comisiei Generale pentru probleme economice

Senatorul PSD Vasile Toma a participat marți, 25 septembrie 2018, la Varșovia, la Reuniunea Comisiei generale pentru probleme economice a Inițiativei Central Europene – Dimensiunea Parlamentară, în calitate de membru al Delegației Parlamentului României.

 

La reuniunea organizată sub egida președinției Comisiei generale au fost prezenți membri ai delegațiilor parlamentare la ICE-DP și ai Comisiei generale pentru probleme economice a ICE-DP din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Ucraina și Ungaria. Au participat și miniștrii pentru infrastructură, pentru energie și pentru investiții și dezvoltare economică ai țării gazde.

Printre altele s-a discutat despre conexiunile de infrastructură și energie din regiunea Inițiativei Central Europene pe axa Nord-Sud și despre proiectul coridorului de transport Via Carpatia.Este un proiect de o importanță majoră pentru țara noastră. Dacă până acum câțiva ani proiectul era doar un vis frumos și părea aproape imposibil de realizat până și pentru cei de la Bruxelles, acum lucrurile stau altfel. Sunt convins că nu exagerez atunci când afirm că proiectul este vital pentru toate statele implicate. Nu mai vorbesc de impactul pozitiv pe care îl va avea asupra dezvoltării Regiunii Nord-Est a României. Am ținut să precizez acest aspect în intervenția pe care am avut-o în cadrul evenimentului”, susține într-un comunicat de presă senatorul Vasile Toma. 

România trebuie să susțină în continuare proiectul. Alternativa nu există. De aceea mă bucură faptul că se fac pașii în direcția potrivită. Vă dau un exemplu: cele două drumuri expres, Suceava – Pașcani – Bacău – Focșani – Ploiești și Focșani – Galați, au fost incluse în cadrul rutelor prioritare conexate. Este o reușită, fără doar și poate. Am vorbit și despre un subiect sensibil pentru noi. Unul care ne doare, chiar. Autostrada A8 Cluj – Târgu Mureș – Iași – Chișinău. Tocmai de aceea, profitând de ocazie, am adus în discuție posibilitatea includerii autostrăzii A8 în coridorul de transport Via Carpatia, mai susține senatorul Toma.

 {jcomments off}

loading...
Advertisements

Related posts

Catalogul parlamentarilor ieșeni. Vezi notele obținute de Constantinescu, Rățoi și Crăciunescu

Redacția

PDL are un nou coordonator de activitate pentru zona Pașcani

Marius Parteni

Manea dedicată PSD de Nicolae Guță. În videoclip apare un steag al Rusiei (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site