RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PIDU va fi finalizat până la data de 22 decembrie 2015. Consilierii au aprobat forma finală a componentei străzi și pietonal

Primul mare proiect european de care a beneficiat municipiul Pașcani urmează să fie finalizat până la data de 22 decembrie 2015.

  

Administrația locală a anunțat astăzi că a obținut o prelungire a termenului inițial, care era 22 noiembrie. De asemenea, o serie din sumele trecute la ultima rectificare bugetară ca fiind neeligibile, vor fi suportate într-un final din fondurile europene.

Consilierii locali au fost convocați astăzi în ședință extraordinară pentru a aproba forma finală a componentei infrastructură străzi și pietonal din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. În cadrul proiectului a avut loc și o nouă rectificare bugetară. Totul datorită faptului că Agenția de Dezvoltare Nord – Est, prin care este asigurată finanțarea proiectului, a acceptat ca și cheltuieli eligibile o serie de sume pe care inițial nu le-a aprobat.

Directorul economic al Primăriei a explicat faptul că termenul de finalizare al proiectului a fost prelungit pentru data de 22 decembrie 2015.

Menționăm faptul că proiectul PIDU a fost accesat de către fostul primar al municipiului, Grigore Crăciunescu. Acesta a cuprins asfaltarea a 4,8 km  de străzi, parcul Peștișorul, scările mari și mici, precum și Centrul Social Sfântul Stelian.    

Valoarea totală a acestui proiect se ridică la aproximativ 17,5 milioane lei, după licitația care a avut loc pentru atribuirea lucrărilor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Propunere PNL: Ziua Națională a României sărbătorită pe banii aleșilor locali!

Marius Parteni

Marcel Ciolacu, despre structura guvernului după rotativă: Vor fi mai puține ministere. Nu vor mai fi demnitari sau secretari de stat cu salariul cumulat cu pensia specială

Redacția

Persoanele cu coronavirus vor putea solicita urna mobilă

Redacția
Încarcă...