RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă:Florin Constantinescu: „Infrastructura rutieră – prioritate a PSD”

În declaraţia politică dată săptămâna aceasta de social-democratul Florin Constantinescu, acesta a ridicat una dintre problemele majore ale României: lipsa unei reţele satisfăcătoare de transport rutier rapid (autostrăzi şi drumuri expres).

După cum se ştie, România are momentan puţin peste 500 de kilometri de autostradă în operare şi aproximativ 250 de kilometri de autostradă în construsţie. Totodată, sunt foarte multe tronsoane de drum naţional unde există un trafic foarte mare de vehicule pe zi. De aceea, senatorul Florin Constantinescu afirmă: ,,Unul dintre cele mai importante obiective ale PSD, prioritate în Programul de guvernare 2013-2016 se referă la infrastructura rutieră’’. Această strategie propune fluidizarea traficului, dezvoltarea regional echilibrată, eliminarea decalajelor, un sistem de gestionare eficient şi întreţinere a tuturor drumurilor naţionale. Senatorul păşcănean a afirmat că în toamna anului 2015 vor începe lucrările la autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș ce va lega Moldova de Transilvania. În ceea ce privește segmentele de autostradă Ungheni — Iași — Târgu Neamț, Târgu Neamț — Ditrău și Ditrău — Târgu Mureș, senatorul pășcănean afirmă că documentațiile pentru scoaterea la licitație a studiilor de fezabilitate pentru acest tronson au fost transmise către ANRMAP pentru validare și publicare, urmând ca în Sistemul Electronic de Achiziții Publice să fie publicate anunțurile de licitație.

Deoarece legătura dintre Moldova și Transilvania se desfășoară pe traseele DN 15B — DN 15 și DN 15 — DN 12C — DN 13B, care sunt foarte aglomerate și nu fac față fluxului ridicat de trafic, senatorul Florin Constantinescu afirmă: ,, Autostrada Târgu Mureș — Iași — Ungheni devine o alternativă atractivă pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între Coridoarele de Transport Pan-european IV și IX.’’

  

De asemenea, o altă autostradă care va fi realizată în perioada următoare va fi Autostrada Pașcani-Suceava-Siret, susține senatorul pășcănean.

Senatorul ridică problema și la nivel național, județean sau comunal. ,,Săptămâna trecută am avut o şedinţă de analiză pentru intersecţia Blăgeşti DN-28A. Am făcut câţiva paşi importanţi împreună cu primarul Municipiului Paşcani şi autorităţile locale şi judeţene, urmând să identificăm soluţii concrete de finanţare pentru acest obiectiv.’’ a declarat senatorul Florin Constantinescu.

În acest context, senatorul pășcănean solicită Ministerelor de resort să acorde o importanță deosebită și proiectelor locale.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Românii ar putea vota de la 16 ani la alegerile locale şi europarlamentare

Redacția

Mic dejun de un milion de euro pentru parlamentari

Redacția

Ieşenii cu carnet de partid, taxaţi… la leu!

Redacția
Încarcă...