NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: Florin Constantinescu a convocat instituțiile centrale la Barajul Lunca Pașcani

Joi, 11 septembrie 2014, la inițiativa senatorului Florin Constantinescu, va avea loc o întâlnire la nivel înalt la Barajul de la Lunca Pașcani.

La acest eveniment au fost invitați să participe reprezentanții tuturor instituțiilor centrale și locale care au rol în continuarea proiectului de la baraj. Astfel, senatorul PSD Florin Constantinescu i-a convocat, printre alții, pe reprezentanții Ministerului Mediului și Scimbărilor Climatice, Apelor Române, Hidroelectrica S.A..

Ca urmare a discuțiilor și întâlnirilor avute în ultimele șase luni, la nivelul instituțiilor mai sus amintite, s-a conturat strategia de continuare a acestui proiect important pentru Pașani și pentru zonele limitrofe.

  

Din partea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice va participa Pásztor Sándor, Secretar de Stat la Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, din partea Apelor Române – Directorul General al Instituției, Ovidiu Gabor și din partea Hidroelectrica S.A. va participa Mihai Teleanu, Manager Departament Investiții cu Funcțiuni Complexe. Alături de aceștia, vor lua parte și reprezentanți ai administrației publice locale.

”Obiectivul principal al întâlnirii noastre de joi de la Barajul Lunca Pașcani este acela de a grăbi lucrurile. Am făcut câțiva pași importanți, dar, în această săptămână, consider că îl facem pe cel mai important: toți factorii de răspundere pot vedea la fața locului, nu din hârtii sau proiecte, care este situația. De aici, până la a finaliza proiectul, nu mai este nevoie decât de voință! Sunt convins că după atingerea acestui obiectiv va trebui să lucrăm intens pentru finalizarea proiectului. Am înțeles cu toții că în afara producerii de energie electrică, o investiţie de aproape 50-60 milioane de euro (în funcţie de estimările specialiştilor) va aduce locuri de muncă şi, cel mai important, va feri Paşcaniul şi celelalte zone de inundaţii”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu.

Reamintim faptul că în lunile mai și iunie senatorul Florin Constantinescu i-a convocat la Senat pe reprezentanţii de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Apele Române, Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Hidroelectrica SA. În cadrul întâlnirilor factorii de decizie din cadrul tuturor instituțiilor implicate și-au manifestat disponibilitatea pentru găsirea soluțiilor de finalizare a proiectului. După aceste întâlniri, în ultimele două luni, Senatorul Florin Constantinescu a mai avut o serie de discuții cu miniștrii de resort, care, de asemenea, și-au manifestat dorința ca proiectul să fie finalizat.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Problemele de fond funciar, o prioritate pentru candidații PNL (VIDEO)

Marius Parteni

Dumitru Oprea: „Ieşenii, luaţi ostatici în luptele interne ale PSD“

Redacția

Senatorul Constantinescu ocupă locul 11 în clasamentul cu parlamentarii care au obținut cele mai bune procente la nivel de țară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site