NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Compartiment de Pneumologie Acută dechis ieri în clădirea Secţiei de Boli Infecţioase

Veşti bune pentru păşcăneni. De ieri s-a deschis un compartiment de pneumologie acută. Acesta funcţionează la parterul clădirii Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Paşcani.

Conform directorului unităţii medicale, Costică Pânzaru, locaţia a fost repartizată de către Consiliu Local printr-o hotărăre.

“Este vorba despre un spațiu ce nu mai era util comunității care prin HCL a fost transferat unității noastre.Suprafaţa acestuia este de 109 mp şi a aparţinut în trecut DSV care a avut aici un laborator. Compartiment de Pneumologie Acută are o sală de aşteptare, un cabinet de consultaţii pacienţi, 11 paturi cu cabine de duş separate pentru femei şi bărbaţi, un monitor de funcţii vitale, un apărat de oxigen, mobilier nou, sală de mese, o mică chicinetă pentru încălzirea alimentelor. Fiecare pacient are alarmă la par, lampă de veghe”, a descris Costică Pânzaru noul compartiment.

  

Comunitatea locală a dat în primul semestru al acestui an 50.000 de lei pentru Spitalul Municipal din care a fost cumpărat monitorul de funcţii vitale în valoare de 10.000 de lei, necesar acestei secții. Doar amenajarea acestui spaţiu a costat Spitalul Municipal numai puţin de 65.000 de lei. Lucrările au durat 4 luni de zile.

Advertisements

Prin acest compartiment pacienţii de pneumologie acută au fost despărţiţi de cei cu tuberculoză. Înainte erau 35 de paturi la comun, iar acum au mai rămas 24 de paturi pentru cei cu tuberculoză, iar aici în noul compartiment restul de 11 paturi. Doctorii care se vor ocupa de pacienţii aduşi în noul compartiment de pneumologie sunt Marinela Colea şi Corneliu Jora.

Directorul Spitalului Municipal a povestit ziariştilor şi planul său de a amenja pentru pacienţii acestui compartiment un parc şi o terasă pentru că aceştia au nevoie în schema lor de tratament de mult oxigen.

Advertisements

“Avem în intenţie de a solicita primarului şi comunităţii locale spaţiul din spatele acestei clădire pentru a amenaja un părculeţ pentru pacienţii acestui compartiment. Amenajarea acestui parc, care va avea şi o mică terasă va fi făcută din banii spitalului. Pacienţii vor avea nevoie de acest parc deoarece în tratamentul lor un rol important îl are oxigenul”, a mai declarat doctorul Costică Pânzaru.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Germania: la magazin, doar cu test negativ. Comercianții și clienții, nemulțumiți de soluție

Redacția

Bilanțul ajunge la 10.417. La Terapie Intensivă sunt 241 de pacienți

Redacția

Cazuri grave la Spitalul Municipal Pașcani! Trei pacienți au fost preluați cu elicopterul SMURD la Iași

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site