RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Comisia Europeană prelungește anumite măsuri care permit acordarea de compensații, inclusiv în domeniul energiei, în contextul crizei din Ucraina

Comisia Europeană a prelungit, luni, anumite secțiuni ale cadrului legal comunitar care le permite statelor membre să ofere compensații, inclusiv în domeniul energiei, pentru atenuarea efectelor crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina.

”Comisia Europeană a adoptat astăzi un amendament la Cadrul privind asistența temporară oferită de state în sensul prelungirii cu șase luni a unui număr limitat de secțiuni pentru reacția la criza generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și la creșterea fără precedent a prețurilor la energie. În mod special, ținând cont de reacțiile primite din partea statelor membre UE, amendamentul de astăzi amână anularea prevederilor care le permit statelor membre să ofere asistență limitată (Secțiunea 2.1 a Cadrului) și asistența pentru compensarea prețurilor mari la energie (Secțiunea 2.4)”, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

”Statele membre UE pot menține schemele de asistență pentru a acoperi perioada de încălzire pe durata iernii, ca sistem de siguranță în situația în care anumite companii continuă să fie afectate de problemele economice cauzate de războiului Rusiei împotriva Ucrainei. În același timp, statele membre vor avea mai mult timp la dispoziție dincolo de perioada de încălzire din perioada iernii pentru a implementa măsurile necesare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Conservatoarea Roberta Metsola, aleasă în funcția de președinte al Parlamentului European. Cine este ea și care sunt controversele din jurul numelui său

Redacția

Fosta luptătoare de wrestling, Sara Lee, s-a sinucis. Ce a arătat raportul de autopsie

Redacția

Belgia reduce TVA pentru energia electrică, în contextul scumpirilor din ultimele luni

Redacția
Încarcă...