RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Columbia: A fost arestat Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri / Lovitura e comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar

Guvernul columbian a anunţat sâmbătă arestarea lui Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din ţară, pentru care Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari, informează duminică AFP și Agerpres. “Aceasta este cea mai grea lovitură care a fost dată traficului de droguri în acest secol în ţara noastră (…) comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar”, a salutat preşedintele Ivan Duque într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Pablo Escobar, liderul cartelului din Medellin, care controla până la 80% din comerţul global cu cocaină, a fost împuşcat de poliţia columbiană în 1993.

Imaginile difuzate de guvern îl arată pe Otoniel îmbrăcat în negru, încătuşat şi înconjurat de soldaţi columbieni înarmaţi. Traficantul de droguri a fost capturat la Necocli, în nord-vestul ţării, în apropierea graniţei cu Panama.

Clan del Golfo este cea mai puternică bandă de traficanţi de droguri din Columbia, iar arestarea liderului său reprezintă cea mai mare lovitură dată de guvern crimei organizate.

  

Statele Unite oferiseră o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sa.

Otoniel, care a fost inculpat de justiţia americană în 2009,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Publicație americană: Avioanele NATO au decolat de patru ori în 20 de zile pentru a intercepta avioane de război rusești

Redacția

Prima declarație a Simonei Halep după revenirea în țară: O să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice

Redacția

METEO Coduri galben și portocaliu de ploaie și vijelii în aproape toată țara, până luni dimineață

Redacția
Încarcă...