NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” are datorii de 400.000 de lei la ANAF! (DOC)

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” se află într-o situație similară cu Primăria Municipiului Pașcani, după ce a ales să facă plata facturilor către R.A.G.C.L., în contul societății, nu în cel indicat de ANAF, în procedura de recuperare a datoriilor istorice pe care fostul furnizor de agent termic le avea către stat.

Aproximativ 400.000 de lei este suma pe care A.N.A.F. o solicită de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” printr-o decizie de angajare a răspunderii solidare emisă în anul 2019. Deși a fost atacată în justiție, decizia a fost menținută de magistrați, hotărârea acestora rămânând definitivă în septembrie 2020.

Totul a pornit de la nerespectarea de către conducerea Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” a adresei de înființare a popririi pe sumele datorare către R.A.G.C.L. Pașcani, transmisă de către ANAF către instituția de învățământ. În adresa de înființare a popririi, organul fiscal a indicat contul în care Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” trebuia să vireze banii datorați regiei, însă unitatea de învățământ a preferat să achite sumele către furnizorul de gaz al R.A.G.C.L.

„Nu am plătit în alt cont. Cei de la R.A.G.C.L. au solicitat modificarea contractului ca plata facturilor să fie făcută în contul firmei care le furniza gaz. Suma este însă una care s-a cumulat în ani de zile, deoarece facturile pentru încălzire erau foarte mari, iar școala nu avea bani să le achite,” a declarat Genoveva Șerban, directorul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”.

  

În acest context, directorul instituției de învățământ a solicitat astăzi consilierilor locali să aprobe ca datoria să fie eșalonată pe o perioadă de 60 de luni, iar achitarea ei să fie făcută de la bugetul local.

Aleșii locali au și ei o problemă identică, după ce ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare a Primăriei  Municipiului Pașcani pentru suma de 600.000 de lei, tot din cauză că sumele datorate către R.A.G.C.L. Pașcani au fost virate în alt cont, decât cel indicat de organul fiscal în adresa de înființare a popririi emisă în scopul recuperării datoriilor pe care regia le are către stat.

Din cauza acestei datorii, cazierul fiscal al Municipiului nu este curat, astfel că nu poate îndeplini condiția obligatorie de a nu avea datorii către bugetul de stat în procedura de atragere de fonduri europene. Pentru a corecta această situație, având în vedere că magistrații nu s-au pronunțat defitiv asupra contestației făcute de Primăria Municipiului Pașcani, consilierii locali au fost convocați mâine pentru a aproba o eșalonare a acestei datorii pentru o perioadă de 12 luni.

Vezi solicitare CNMS

Advertisements

Related posts

Program bătrâni. Persoanele vârstnice vor putea ieşi din casă mai mult

Redacția

Miercuri va fi sistată apa în Târgu Frumos

Teona Gherasim

S-au constituit și celelalte Comisii de specialitate ale Consiliului Local

Răzvan Grecu
Încarcă...