NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clasa zero dispare din orarul elevilor

Camera Deputatilor a adoptat ieri un proiect legislativ initiat de deputatul iesean Tudor Ciuhodaru ce prevede scoaterea din legea invatamantului a clasei zero. Deputatul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) a sustinut ca a initiat proiectul ca urmare a mai multor sesizari venite de la parintii nemultumiti.

“In urma zecilor de sesizari primite de la parinti, consider ca nu este oportun sa introducem acum aceasta clasa. Sunt cel putin trei argumente ce m-au determinat sa propun acest proiect legislativ: numarul redus de unitati de invatamant ce au dotarile si facilitatile necesare copiilor de aceasta varsta, insuficienta spatiilor didactice, precum si deficitul de personal inregistrat in sistemul de educatie datorat blocarii posturilor si reducerilor salariale”, a spus deputatul Tudor Ciuhodaru. Parlamentarul UNPR a precizat si ca proiectul privind clasa zero a fost gandit eronat. “Sper ca adoptarea acestei legi va reduce din temerile parintilor legate de disfunctionalitatile introducerii clasei zero ce includ adesea invatamantul in schimburi, spatii didactice inadecvate si posibilele consecinte medicale asupra celor ce ar trebui sa beneficieze de un mediu adecvat procesului educational”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

A doua mobilitate pentru elevi din cadrul proiectului Erasmus+ “Fii Antreprenorial! Fii practic, nu abandona!”, desfășurată în Portugalia

Redacția

Patru școli din Pașcani au obținut finanțări importante în cadrul unor proiecte Erasmus

Oana Cordoneanu

Copii geniali din lumea umbrelor, plini de har și de bucurie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site