RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clasa zero dispare din orarul elevilor

Camera Deputatilor a adoptat ieri un proiect legislativ initiat de deputatul iesean Tudor Ciuhodaru ce prevede scoaterea din legea invatamantului a clasei zero. Deputatul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) a sustinut ca a initiat proiectul ca urmare a mai multor sesizari venite de la parintii nemultumiti.

“In urma zecilor de sesizari primite de la parinti, consider ca nu este oportun sa introducem acum aceasta clasa. Sunt cel putin trei argumente ce m-au determinat sa propun acest proiect legislativ: numarul redus de unitati de invatamant ce au dotarile si facilitatile necesare copiilor de aceasta varsta, insuficienta spatiilor didactice, precum si deficitul de personal inregistrat in sistemul de educatie datorat blocarii posturilor si reducerilor salariale”, a spus deputatul Tudor Ciuhodaru. Parlamentarul UNPR a precizat si ca proiectul privind clasa zero a fost gandit eronat. “Sper ca adoptarea acestei legi va reduce din temerile parintilor legate de disfunctionalitatile introducerii clasei zero ce includ adesea invatamantul in schimburi, spatii didactice inadecvate si posibilele consecinte medicale asupra celor ce ar trebui sa beneficieze de un mediu adecvat procesului educational”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Modificări importante la Legea Educației. Transportul personalului auxiliar va fi decontat și obligativitatea învățământului de 11 ani

Răzvan Grecu

Un român a câştigat prestigiosul premiu Moore pentru matematică pe anul 2019

Redacția

Elevii vor avea drept de vot in sedintele Consiliului de administratie din licee

Redacția
Încarcă...