NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Solidaritatea cu Ucraina, prioritate absolută pentru România

Solidaritatea cu Ucraina a fost o prioritate absolută pentru România, a afirmat, vineri, premierul României, la un eveniment, subliniind că Rusia este principalul vinovat pentru criza alimentară.

Volodimir Zelenski Nicolae Ciuca FOTO Guvernul Romaniei

Nicolae Ciucă și Volodimir Zelenski FOTO Guvernul României

  „Rusia a adus deja războiul în casele noastre. Aici, în Europa, în SUA, în democraţiile consolidate, prin propagandă, manipulare, manipularea informaţiilor, atacuri cibernetice şi nu în ultimul rând criza alimentară. Trebuie să recunoaştem realitatea încercărilor Rusiei de a folosi energia şi aprovizionarea cu alimente în sprijinul politicilor sale agresive. Agresiunea rusă a dus la provocări masive în materie de securitate alimentară, deoarece a perturbat într-o măsură semnificativă sezonul agricol din Ucraina. Blocarea de către Rusia a porturilor ucrainene a întrerupt exporturile de cereale, exacerbând astfel criza alimentară în zone importante din întreaga lume“, a spus şeful Guvernului.

Advertisements
  

Ciucă a precizat că, în acest context, România şi-a activat propriile mecanisme de sprijin. „În ultimele luni, România a pus în acţiune propriile mecanisme naţionale de sprijin direct, alături de asistenţa partenerilor şi aliaţilor noştri. Criza generată de Rusia este de asemenea o oportunitate pentru comunitatea transatlantică de a sprijini o recalibrare globală pe termen lung a lanţurilor de aprovizionare,

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

În plină pandemie, fiecare deputat din Uganda a primit aproape 50.000 de euro ca să-și cumpere mașină

Redacția

Trei vitamine necesare pentru a-ţi creşte imunitatea

Redacția

Rusia a cerut Wikipedia să șteargă o pagină despre războiul din Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site