NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cioloş: Vom avea un Guvern din umbră. Credem că România ar putea funcţiona şi cu 12 ministere

„Vom avea o echipă de Guvern din umbra, vom avea cel puţin doi colegi pe fiecare portofoliu (…) Toţi aceşti oameni din acest Guvern din umbra vor veni şi cu propuneri legislative, alternative la ce face Guvernul”, a declarat preşedintele USR, la Digi24. 

Eurodeputatul a precizat că dacă s-ar fi aplicat măsurile din programul de guvernare al USR, „creşterea pensiilor ar fi fost mai mare”, decât ce creşterea preconizată în programul de Guvernare al coaliţiei PNL-PSD-UDMR. 

Potrivit liderului USR, propunerea făcută de social-democraţi privind creşterea pensiilor „nu doar că nu rezolvă problemsa sărăciei în rândul pensionarilor, chiar o accentuează”. „Noi ne dorim creşterea pensiilor mici cu banii de la buget”, a mai precizat Dacian Cioloş. 

Un alt punct asupra căruia a făcut referire Dacian Cioloş este cel referitor la numărul de ministere din Executiv. În timp ce actuala coaliţie de guvernare creşte numărul ministerelor la 20, liderul USR spune că statul ar putea funcţiona cu mai puţine ministere. „Credem că România ar putea funcţiona şi cu 12-15 ministere”, a mai declarat Cioloş. 

  

Liderul USR a făcut o paralelă între audierile miniştrilor coaliţie care se desfăşoară în prezent în Parlament şi audierea miniştrilor propuşi la ultima sa desemnare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Kelemen Hunor: În ceea ce priveşte bisericile, nu există intenţia de a introduce certificatul verde

Redacția

Hoți prinși în fața bancomatului. Unul dintre ei are 12 ani

Redacția

ANM a lansat o avertizare Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, valabilă în zeci de județe

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site