RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu, de Ziua Poliției Române: Să acţionaţi cu maximă seriozitate în combaterea traficului de droguri

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, că țara noastră este expusă la circuitele infracţionale internaţionale, iar oamenii legii trebuie să anticipeze şi să combată orice nouă provocare. Prim-ministrul a cerut polițiștilor să acţioneze cu maximă seriozitate şi severitate în lupta cu traficul de droguri, mai ales când ţinta traficanţilor sunt minorii.

Marcel Ciolacu: România este o ţară cu o criminalitate scăzută Foto: Arhivă

Marcel Ciolacu: România este o ţară cu o criminalitate scăzută Foto: Arhivă

Aş dori să remarc şi faptul că, odată cu avansul tehnologic şi cu democratizarea accesului la informaţii, infracţiunile evoluează şi se diversifică. România este o ţară deschisă, iar asta ne face expuşi la circuitele infracţionale internaţionale. Apar noi provocări, pe care Poliţia Română trebuie să le anticipeze şi să le combată. Poliţiştii trebuie să-şi adapteze permanent metodele şi să urmeze stagii de perfecţionare pentru a combate mijloacele din ce în ce mai sofisticate ale infractorilor. Şi vă dau aici un scurt exemplu: traficul de droguri. Multă vreme, când ţara noastră a avut graniţele închise, am fost feriţi de acest flagel. Ulterior, am devenit o ţară de tranzit, iar în ultimii ani am început să devenim din ce în ce mai mult o ţară de destinaţie pentru traficul pentru traficanţii de droguri.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aderarea cu frontierele terestre la Schengen. Predoiu: Nu mă hazardez să precizez o dată

Redacția

LIVE Ziua 194 de război. Ucraina le cere locuitorilor din Crimeea să își pregătească adăposturi antiaeriene / Ultimul reactor funcțional de la centrala nucleară Zaporojie, deconectat de la rețeaua ucraineană – Energoatom / Rușii suspendă planurile pentru referendumul din Herson

Redacția

Campioana de la Indian Wells, prima semifinalistă de la Miami

Redacția
Încarcă...