RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kremlinul a acuzat Occidentul că amplifică artificial tensiunile în jurul Ucrainei

Kremlinul a acuzat duminică Occidentul că amplifică artificial tensiunile în jurul Ucrainei, cu declaraţii repetate care sugerează că Rusia este gata să lanseze un atac asupra vecinei sale şi a spus Washingtonului şi aliaţilor săi să oprească o construcţie militară în apropiere, relatează news.ro, conform Reuters.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat sâmbătă că ţara sa are îngrijorări reale, împărtăşite pe scară largă de partenerii din Europa, cu privire la activităţile ruseşti la graniţa cu Ucraina, după ce Ucraina a spus că se teme că Rusia ar putea pregăti un atac.

Oficialii americani, NATO şi ucraineni au făcut declaraţii similare de aproape două săptămâni, referindu-se la ceea ce ei spun că sunt mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropierea Ucrainei.

Moscova a respins aceste sugestii ca fiind inflamatorii şi s-a plâns de ceea ce spune că este creşterea activităţii în regiune a alianţei NATO.

  

În comentarii care urmau să fie difuzate duminică la televiziunea de stat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că nu poate fi exclusă ”o provocare” în zonă, având în vedere toată retorica americană.

„Această isterie este provocată artificial. Suntem acuzaţi de un fel de activitate militară neobişnuită pe teritoriul nostru de către cei care şi-au adus forţele armate de peste ocean.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Stelian Ion vine cu noi precizări privind rectificarea bugetară. Câţi bani au fost cheltuiţi pentru Secţia specială de la  înfiinţare până în ianuarie 2021

Redacția

Norvegia nu are pe agendă în acest moment donarea de avioane F-16 către Ucraina, afirmă ministrul Apărării de la Oslo

Redacția

Doi copii de 11 și 13 ani, căutați de 140 de persoane, după ce au fugit de acasă

Redacția
Încarcă...