RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu cere ministerelor să prezinte, până la finalul lunii octombrie, proiectele de dezvoltare serviciilor publice digitale care intră la finanțare

Premierul României a solicitat ministerelor să prezintă, până la sfârșitul lunii octombrie, proiectele de dezvoltare serviciilor publice digitale care intră la finanțare.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

Marcel Ciolacu a prezidat astăzi, la Palatul Victoria, lucrările Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB), care au avut drept scop pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice pentru apelurile dedicate e-guvernării. 

  

Șeful Executivului a subliniat că digitalizarea României este un proiect de țară, care trebuie asumat de echipa guvernamentală în beneficiul cetățenilor.

Advertisements

„Până la data de 30 octombrie, ministerele trebuie să prezinte proiectele care vor intra în finanțarea dedicată dezvoltării serviciilor publice digitale. Îmi doresc un plan coerent, concret, pe care să ni-l asumăm transparent și pe care să îl implementăm fără întârzieri. România nu poate progresa fără digitalizare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în ședința CERB, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, șeful Executivului a solicitat prezența miniștrilor la viitoarea ședință a comitetului interministerial.

Ministrul Digitalizării a precizat că Executivul investește 524 de milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor publice electronice.

„Fonduri există, esențială în acest moment este capacitatea noastră de a le folosi eficient pentru îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Roșia Montană a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO și în Patrimoniul mondial în pericol

Redacția

Eugen Tomac, după suspendarea subvenției de AEP: O decizie nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică

Redacția

Ciolacu anunță discutarea unor măsuri în Biroul permanent privind evenimentele din Parlament

Redacția
Încarcă...