RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

FMI pregătește terenul pentru plata a 2,2 miliarde de dolari către Ucraina

Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat vineri că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean cu privire la cea de-a patra revizuire a programului de ajutor în vigoare în prezent pentru a sprijini această țară devastată de război, deschizând calea pentru plata a încă 2,2 miliarde de dolari, potrivit AFP.

O bombă neexplodată în fața unei clădiri distruse din Mariupol, UcrainaFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Acordul trebuie să primească acum undă verde din partea Consiliului de administrație al Fondului, care urmează să se reunească „în următoarele săptămâni”, a precizat instituția în comunicatul său.

  

Aceasta este cea de-a patra tranșă din programul de ajutor de 15,6 miliarde de dolari adoptat în martie 2023, în cadrul unui plan major de ajutor internațional în valoare totală de 122 de miliarde de dolari.

Precedenta revizuire este recentă, fiind efectuată în urmă cu doar două luni, și a dus deja la o plată de 880 de milioane de dolari.

Încă o dată, Fondul subliniază „performanța solidă și continuă a programului, în ciuda provocării reprezentate de conflictul în curs de desfășurare” de la invazia Rusiei în estul Ucrainei în februarie 2022.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sindicatul TAROM: Angajaţii companiei sunt slab plătiţi /  ”Există toate şansele să ajungem la grevă” / ”Chiar dacă TAROM este pe pierdere, angajaţii companiei TAROM muncesc, îşi fac treaba”

Redacția

Şefa de campanie a lui Nicușor Dan, surprinsă alături controversatul afacerist Matei Păun, care l-ar sponsoriza pe edil FOTO

Redacția

8 dintre cele mai faimoase modele internaționale din noua generație / Știi cine sunt Loli Bahia, Agel Akol sau Diane Chiu?

Redacția
Încarcă...