RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu anunță că Guvernul vrea să strângă și mai mult cureaua. Ce cheltuieli sunt limitate și unde sunt permise excepții

Premierul României a precizat noile măsuri pe care Executivul le ia pentru a mai stăvili din cheltuielile bugetare, în care România riscă să ajungă la un deficit de 6% din PIB.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Astăzi, aprobăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetară asumată prin Programul de convergenţă. Am spus de la început că statul trebuie să fie primul care face economie. De aceea, limităm şi reducem cheltuielile bugetare până la sfârşitul acestui an. Trebuie să ţinem deficitul sub control şi să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR“, a transmis Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

  

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că actul normativ nu se aplică cheltuielilor din domeniul sanitar şi din învăţământ. „Dar, să fie şi mai clar: acest act normativ nu se aplică pentru cheltuieli cu medicamente şi materiale sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuieli cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar“, a menţionat prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a punctat că,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Legea Securității cibernetice, promulgată. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul

Redacția

Primul semn de frică arătat de Armata Rusiei în fața ucrainenilor. Gestul făcut în timpul atacului asupra Sevastopolului

Redacția

Decesele COVID-19 înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta – INSP

Redacția
Încarcă...