RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Cine este proprietarul autobuzelor second hand cumpărate în mandatului lui Ursu la CLP Ecoserv? Consilierii au hotărât că Primăria Municipiului Pașcani, Ursu a făcut altceva!

Cele 5 autobuze second hand cumpărate în vara anului 2020 au un dublu proprietar. Pe de o parte Primăria Municipiului Pașcani, care prin aleșii locali a finanțat achiziția și a decis ca autobuzele să rămână în patrimoniul său, pe de altă parte CLP Ecoserv care nu a luat în seamă o hotărâre de Consiliu Local emisă în acest sens și a trecut autobuzele în proprietatea sa atunci când le-a înscris în circulație.

Totul a pornit în luna mai a anului 2020, atunci când Consiliul Local Pașcani a decis cumpărarea celor 5 autobuze second hand în 5 tranșe anuale, la un preț total de 800.000 de lei. În hotărârea amintită, HCL 81 din 21.05.2020, la articolul 2 se prevedea ca cele 5 autobuze să treacă în proprietatea Primăriei Municipiului Pașcani, iar mai apoi să fie date drept bunuri de retur către CLP Ecoserv SRL în cadrul delegării serviciului de transport public, iar societatea de transport ar fi trebuit să plătească redevență pentru folosirea acestora.

Cu toate acestea, după achiziționarea acestora ele nu au fost predate către Primăria Municipiului Pașcani pentru a fi trecute în proprietatea municipalității drept bunuri de retur.

S-a ajuns la această din cauza unei decizii ilegale pe care CLP Ecoserv SRL a luat-o în mandatul fostului director Leonard Ursu. Societatea a organizat o licitație publică în vederea achiziționării acelor autobuze, însă în loc să treacă la beneficiarul procedurii Municipiul Pașcani s-a trecut drept beneficiar final CLP Ecoserv SRL.

  

Prin această ilegalitate s-a urmărit, cel mai probabil, ca de licitație să se ocupe conducerea CLP Ecoserv SRL, iar semnătura finală pe contractul de achiziție să fie dată de fostul director Leonard Ursu, fără ca cineva din Primăria Municipiului Pașcani să poată interveni în caz de suspiciune cu privire la legalitatea achiziției celor 5 autobuze.

Iar suspiciuni au fost! La acea dată atât presa, cât și unii politicieni locali au acuzat că prețul autobuzelor a fost umflat de 3 ori, față de prețul pieții: 32.000 de euro, față de 12.000 cât ar fi fost prețul corect.

În sprijinul acestei acuzații stă chiar o ofertă, recentă, în care o firmă a ofertat tot către CLP Ecoserv, la 3 ani distanță, același tip de autobuz cu suma de 6000 de euro.

Leonard Ursu a fost apelat telefonic de mai multe ori și contactat prin mesaje electronice pentru a oferi un punct de vedere, însă acesta nu a răspuns.

Related posts

Urmează trei zile de foc . Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Redacția

Fântâna arteziană inundată de mizerie. Apel al viceprimarului la cetățenii municipiului!

Marius Parteni

Pompierii au stabilit cauza incendiului de ieri. Paguba se ridică la 30 000 lei

Răzvan Grecu
Încarcă...