RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cîmpeanu: Îmi cer scuze acelor elevi care, neștiind că sunt în vacanţă, au vrut să meargă la şcoală și nu-au putut deconta naveta

Asociațiile de elevi au depus o plângere penală pe numele ministrului Educației pentru abuz în serviciu. Sorin Cîmpeanu este acuzat de nepublicarea normelor de aplicare pentru ordonanța de urgență privind decontarea transportului. Într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul a anunțat că metodologia privind decontarea transportului pentru elevi urmează să fie publicată astăzi, cu o zi întârziere. Cîmpeanu a ironizat elevii spunând că își cere scuze acelora care, neștiind că sunt în vacanţă, au vrut să meargă la şcoală și nu au putut deconta naveta.

Elevii sunt în vacanță. În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri”, a spus Ministrul Educației, la Digi24.

Dreptul de a demola este un drept important. Îl susțin. Aș ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce și-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educației și să facem și ceva construcție în educație. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanță”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Două asociaţii ale elevilor au depus marţi la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

digi24

  

Related posts

Astăzi a avut loc simularea la limba română pentru elevii din clasele terminale

Răzvan Grecu

“Adoptă un copac” la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”Pașcani (foto)

Carmen Bălăceanu

Vodafone a câştigat licitaţia pentru furnizarea de tablete şcolare în judeţul Iaşi. Valoarea contractului este de milioane de lei

Redacția
Încarcă...