NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cetățenii de pe strada Amurgului către administrația locală: ”Ne îmbolnăvim de la praful pe care îl înghițim zilnic”

Lucrările de asfaltare de pe strada Dragoș Vodă, concomitent cu cele de decapare de pe strada Fântânele au deviat traficul rutier pe strada Amurgului. Acest lucru a stârnit nemulțumiri ale cetățenilor ce locuiesc pe această stradă care înghit de două ori mai mult praf decât o făceau până acum. Strada este acoperită cu prundiș iar mutarea traficului în zonă a făcut ca nemulțumirea oamenilor să ajungă la refuz.

Ei au sunat astăzi la postul nostru de televiziune pentru a ne cere prezența în zonă. Ajunși la fața locului, reporterii noștri au realizat că cele reclamate se confirmă praful fiind extrem  de gros.

Ioan Popa, locuiește aproximativ la jumătatea străzii, acesta reclamă că praful pe care îl înghite atât el cât și copiii îi va îmbolnăvi. Mai mult, ferestrele de la geamurile casei le sterge de 10 ori pe zi și tot nu e suficient.  El solicită Primăriei să vină cu o cisternă de apă și să ude strada pentru ca praful să nu se mai ridice.

”Nu mai putem suporta praful care este provocat de traficul dirijat de pe strada Dragoș Vodă. Suportăm praful ăsta non stop, de câteva zile de când se lucrează este de nesuportat. Noi îl inspirăm, avem copii mici, unde să îi ducem ca să nu mai respire aerul acesta nociv? Noi am sesizat de mai multe ori, însă cei de la Primărie nu  fac nimic” ne-a declarat Ioan Popa

Mai mult, cetățenii din zonă sunt supărați de faptul că unii șoferi apasă prea tare pedala de accelerație ridicând praful și mai tare. Același Ioan Popa spune că unii conducători auto, în special taximetriștii merg peste limita legală deși drumul este acoperit cu prundiș. Cu această ocazie, el solicită prezența pe strada Amurgului a unui echipa de Poliție Rutieră dotat cu radar.

Contactat telefonic, viceprimarul Vasile Axinte, ne-a declarat că va închide traficul pe strada Fântânele și va bloca accesul autoturismelor pe strada Amurgului, pentru că muncitorii de la EkySam au terminat de asfaltat strada Dragoș Vodă.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Sănătatea la bloc: Parcările, la cel puţin 5 metri distanţă de ferestre, reparaţiile auto interzise. Platforma de gunoi, la minimum 10 metri

Redacția

Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani, împiedică consilierii locali să răspundă solicitării DNA pe tema prejudicierii Prest Serv Apa de către ApaVital! DOC

Răzvan Grecu

Clarificările solicitate de consilieri pentru a vota cinci concesionări de pe raza municipiului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site