NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Astăzi la audiențe. Un pășcănean dorește să scape de stâlpul de curent electric ce se află în mijlocul curții sale

Situație rar întâlnită în municpiul nostru. Un stâlp de electricitate se află chiar în mijlocul curții unui pășcănean. Este vorba despre Petre Apetri ce locuiește pe strada Fântânele și care a venit astăzi în audiențele ținute de către viceprimarul Vasile Axinte.

Omul spune că așa a găsit stâlpul când a cumpărat locuința în anul 2000 iar din anul 2012 a făcut nenumărate demersuri către E-ON însă aceștia i-au dat niște răspunsuri neconcludente. Mai mult, în răspunsul primit i se transmite pășcăneanului că dacă dorește mutarea stâlpului trebuie să suporte costurile, care se ridică la aproximativ 4000 de lei. La stâlpul din curtea bărbatului mai sunt branșate la curent electric încă două locuințe ale vecinilor.

Potrivit legii, companiile care vor să treaca un cablu peste o curte sau peste o casa trebuie să îi ceara voie proprietarului. Însă aAcest lucru nu s-a intamplat pâna acum.

  

Mai nou, legea prevede ca proprietarul trebuie sa fie despăgubit, dar nu stabileste și cuantumul. Așa că, cei aflați în astfel de situații trebuie să negocieze cu reprezentanții firmelor de telecomunicatii sau de electricitate. Unele plătesc până în 20 de lei pentru un cablu sau 300 de lei pentru un stalp instalat în curte.

Advertisements
Advertisements

Viceprimarul, l-a sfătuit să ia legătura cu cei de la E-ON pentru a contacta o firma agreată de către aceștia care să îi facă un proiect pentru a muta stâlpul. Costurile pentru mutarea stâlpului ar urma să fie suportate de cetățeanul respectiv dar și de vecinii acestuia.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Consilierii locali au aprobat o comisie specială pentru verificarea efectelor produse de delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital

Răzvan Grecu

Trenul R5504 Suceava Nord – Pașcani nu va circula de pe 13 iulie, sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale

Redacția

Creșterea taxelor cu 16% și facilitățile acordate de consilierii locali au făcut ca Primăria Pașcani să colecteze mai mulți bani la bugetul local în 2013

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site