NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cercetătorii Benjamin List şi David W.C. MacMillan, laureați ai premiului Nobel 2021 pentru chimie, pentru „dezvoltarea organocatalizei asimetrice”

Cercetătorii Benjamin List şi David W.C. MacMillan au fost recompensaţi miercuri cu premiul Nobel pentru chimie pe anul 2021, potrivit unui anunţ făcut de Goran K. Hansson, secretarul general al Academiei Regale de Ştiinţe din Suedia, relatează nobelprize.org.

Laureaţii din acest an au fost premiaţi pentru „dezvoltarea organocatalizei asimetrice”, a precizat Goran K. Hansson.

În 2020, premiul Nobel pentru chimie a fost atribuit cercetătoarelor Emmanuelle Charpentier şi Jennifer A. Doudna pentru dezvoltarea unei metode de editare a genomului.

Cu excepţia distincţiei acordate în domeniul economiei, premiile Nobel au fost create de magnatul suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventatorul dinamitei.

Advertisements
  

În 2021, fiecare premiu Nobel va fi însoţit de un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

Sezonul premiilor Nobel din acest an a debutat luni, odată cu atribuirea premiului pentru medicină, care a revenit cercetătorilor David Julius şi Ardem Patapoutian, premiaţi pentru descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere.

Marţi, premiul Nobel pentru fizică a fost decernat cercetătorilor Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann şi Giorgio Parisi, recompensaţi pentru studii ce au vizat sistemele fizice complexe.

Advertisements

După atribuirea premiului Nobel pentru chimie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alegeri prezidențiale Franța: sportivi, actori, muzicieni, scriitori, universitari, lucrători sanitari, patroni se pronunță în favoarea lui Emmanuel Macron și împotriva lui Marine Le Pen

Redacția

Premierul Ciucă, întâlnire cu premierul Republicii Moldova: România va continua să acorde sprijin Moldovei pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat

Redacția

Talibanii încep să-şi arate chipurile pe Twitter / Tot mai multe conturi dezvăluie identitatea membrilor grupului islamist care au stat în umbră ani la rând

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site