RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Una dintre agresoarele fetei din Centrul de Plasament din Pașcani: o tânără cu internări la Socola și probleme la școală!

Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Iaşi a demarat o anchetă, după ce una dintre fetele aflate într-un Centru de Plasament din municipiul Paşcani, a fost agresată de alte două colege. Principala autoare are 16 ani, și nu este la prima abatere. Este o tânără cu grave probleme de comportament.  A avut mai multe internări la  Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași, probleme la școală, și a fugit din Centrul de Plasament ”Mihail Sadoveanu” de mai multe ori, fiind adusă de Poliție. Tânăra agresată are 14 ani, iar motivul ar fi un băiat. Victima va intra într-un program de consiliere psihologică.

Evenimentul a avut loc pe data de 24 septembrie. Două fete au agresat pe a treia. Din cercetările pe care le-am făcut, cu ajutorul experților psihologi și asistenților sociali, la mijloc ar fi fost un băiat. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu spitalizarea fetei agresate, urmează să luăm un plan de măsuri cu privire la agresoare, care are grave tulburări de comportament! A avut mai multe internări la Spitalul de Psihiatrie ”Socola”, este în evidențele psihiatrice. În acest plan de măsuri vom încerca să punem toate cap la cap, și cu ajutorul atât a școlii, a IPJ, cât și al psihologilor, să vedem dacă putem ajunge la o concluzie cu privire la ceea ce s-a întâmplat, și dacă această fetiță mai poate fi adusă pe drumul cel bun. Autoarea are mai multe tulburări de comportament. Și de la școală am avut reclamații din partea dirigintelui și directorului unității de învățământ că deranjează orele și că nu-și pot desfășura activitatea didactică. De asemenea,  a părăsit fără permisiune centrul de câteva ori, fiind readusă de către organele de Poliție. Provine dintr-un mediu familial cu multiple probleme. Părinții sunt despărțiți de multă vreme. Tatăl este plecat la muncă în străinătate și nu ține legătura cu ea, mama locuiește pe raza altui județ”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Iași.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Iași  a precizat că a fost deschisă o anchetă după ce directorul Centrului de Plasament din Paşcani a sesizat situaţia. Se analizează și cercetarea disciplinară a supraveghetorilor care în ziua respectivă erau de serviciu.

 ”Țin să menționez că de atunci de când s-a întâmplat evenimentul am anunțat atât IPJ, care în continuare va desfășura o anchetă penală și de asemenea s-a instituit o comisie de cercetare disciplinară pentru personalul care era de serviciu la acea dată. Vom merge pe separarea tinerelor, să locuiască la distanță și mai multe ședințe de consiliere. Centrul este modular, în măsura în care găsim posibilități și sunt altercații între beneficiari îi separăm și securizăm spațiile. Erau trei angajați în momentul când s-a întâmplat. Doamna care trebuia să aibă grijă de ei făcea curățenie într-un alt loc din centru și a fost ulterior anunțată, după incident”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Iași.

  

  Menționăm că și Poliția Municipiului Pașcani a început o anchetă, în acest caz.

Reamintim că filmuleţul de peste două minute a fost postat pe Internet, de o cunoştinţă a victimei care în disperarea ei cere internauţilor să o ajute să facă dreptate. Victima a fost lovită cu picioarele în zona capului, a abdomenului, a spatelui și a feței, iar după cum se mai vede din filmare, aceasta nu a fost ajutată de nimeni.

Related posts

Copaci rupți, Esplanada inundată, canalizări înfundate și acoperișuri afectate (VIDEO)

Marius Parteni

La multi ani, păşcăneni! Iată ce au transmis oficialităţile de Ziua Naţională! (VIDEO)

Ema Roman

AJOFM: 108 locuri de muncă la Pașcani (DOC)

Redacția
Încarcă...