NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cercetasii romani sarbatoresc astazi Centenarul

 Cercetasii din Romania sarbatoresc astazi, de „Ziua cercetasiei”, 100 de ani de existenta. Pentru a marca acest eveniment, cercetasii din centrele locale Valea Lupului, Tecuci si Iasi organizeaza o zi cercetaseasca maine, intre orele 10 si 20, la Era Park Iasi.

 

„Intr-o atmosfera de tabara de corturi, cercetasii vor prezenta prin fotografii, filme si desene activitatile din ultimii ani, iar inceputurile cercetasiei in Romania vor fi dezvaluite de exponatele vechi puse la dispozitie de domnul Iulian Lipovanu, colectionar din Iasi”, a declarat Petronela Petrea, liderul Centrului Local din Valea Lupului.

  

Pe durata zilei, copiii si tinerii pot participa la ateliere de noduri pentru cravetele Scout, la jocuri cercetasesti sau isi vor putea testa cunostintele despre cercetasie intr-un concurs cu premii. Spre finalul zilei, cercetasii se vor strange in jurul unui „foc de tabara” si vor canta la chitara cantece de munte. Vara acestui an va aduce cercetasilor 9 campuri regionale, dintre care unul la Poiana, comuna Deleni. In prima saptamana a lunii august, 1000 de  cercetasi vor campa la Mogosoaia pentru a celebra Centenarul Cercetasiei printr-o saptamana de activitati.

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

,,Cetăţeni activi şi in vacanţă”: Elevii pășcăneni, instruiți în acordarea primului ajutor

Ema Roman

Produse de cinci milioane de lei pentru scolarii din judet

Redacția

Perspectiva de viitor a tinerei cu cel mai mare punctaj obţinut la examenul de Bacalaureat 2014 din municipiul Paşcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site