NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Centrul Cultural Ruginoasa: Manifestări care marchează cei 157 de ani de la Unirea Principatelor

Cei 157 de ani de la Unirea Principatelor vor fi marcați și la Centrul Cultural din Ruginoasa, printr-o serie de manifestări specifice.

Ca de fiecare dată, acțiunile încep pe data de 23 ianuarie, iar în acest an va avea loc un vernisaj – expoziție de pictură pe sticlă, executată de Ioana Violeta Buzatu, elevă a Școlii Gimnaziale Ruginoasa. Această expoziţie cu denumirea de ,,Pictor pentru suflete” este organizată de Centrul Cultural în colaborare cu Şcoala Gimnazială Ruginoasa şi dedicată anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, întrucât lucrările elevei sunt în majoritate religioase.

  

În ziua de 24 ianuarie 2016 manifestările omagiale dedicate Unirii Principatelor Române  vor începe la orele 12.00 la Biserica Domnească din Ruginoasa, unde un sobor de preoţi vor organiza un TE Deum şi o slujbă de pomenire în memoria domnitorului. Vor urma evocarea momentului istoric şi depunerea de coroane de flori la mormântul domnitorului. Apoi în sala de spectacol a Primăriei Ruginoasa se va susţine un spectacol cultural artistic dedicat evenimentului, se arată în comunicatul emis de Cristina Ioana Axinia, director Centrul Cultural Ruginoasa.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi

Redacția

„Ionel Brătianu, un artizan al Marii Uniri”- conferință la Centrul Cultural din Tătăruși

Oana Cordoneanu

Minuni cu moaştele Cuvioasei Parascheva

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site