RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

CEDO: Atribuirea automată a numelui tatălui înaintea numelui mamei unui copil este o discriminare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât că atribuirea automată a numelui tatălui este discriminatoriu.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost sesizată de către o femeie de origine spaniolă care s-a despărțit în timpul sarcinii de partenerul său. La naștere, în 2005, jurisdicția din Spania prevedea ca copilul să primească numele de familie al tatălui, în cazul unui dezacord între părinți.

Cauza articolul 14 se referea la cererea reclamantei de a inversa ordinea numelor de familie sub care era înregistrată fiica ei minoră – născută în 2005.

Invazie a animalelor în Noua Zeelandă. Cerbii, porcii şi caprele distrug suprafeţele protejate

  

27 Oct, 13:22 | Știri externe

Presa internațională, despre scandalul în care este implicată compania Facebook în ultima perioadă: „Discursul care incită la ură și dezinformarea, scăpate de sub control”

27 Oct, 13:21 | Știri externe

Avocat în domeniul concurenței: ”La Bruxelles ar putea fi analizat un abuz de dominație al Gazprom” / Polonia, acuzații în criza gazului: ”O manipulare a pieței din partea rușilor”

27 Oct, 12:49 | Știri externe

La momentul relevant, legislația spaniolă prevedea că, în caz de dezacord între părinți, copilul va purta numele de familie al tatălui urmat de cel al mamei. Reclamantul a susținut că această reglementare este discriminatorie.

În 2005, Josefa León Madrid a avut un copil cu JSTS. El a insistat asupra rezilierii. Mama a refuzat și a întrerupt orice contact cu tatăl. A adus în fața instanței un proces de paternitate non-conjugal în 2006.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O cunoscută influenceriță și-a MÂNCAT propriul genunchi, în spaghete bolognese, și i-a dat și iubitului să guste

Redacția

Candidat la președinție, asasinat! Țara este în ȘOC, l-au împușcat mortal imediat ce a dezvăluit legăturile dintre mafie și politică – VIDEO

Redacția

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață. El a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale

Redacția
Încarcă...