NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

22 de milioane de lei vrea Pintilie să acceseze pentru asfaltări prin programul „Anghel Saligny”! Vezi ce străzi sunt vizate să fie modernizate

Primarul Marius Pintilie a propus astăzi, în plenul ședințelor comisiilor Juridice și Economice, modificarea anexei proiectului de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, conform Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, pentru asfaltarea unor străzi din Pașcani.

Modificarea solicitată de primar privește în principal suma de bani solicitată și modul în care vor fi cheltuiți banii în raport de standardele de cost aferente acestui proiect național. Astfel, dacă în proiectul inițial s-a solicitat puțin peste 10 milioane de lei, în modificarea propusă de Pintlie această sumă crește până la 22 de milioane de lei.

„Am ajuns la concluzia că este bine să suplimentăm cu câteva străzi în plus. Noi în primă fază ne-am limitat la 10 milioane de lei, dar în proiectul ”Angel Saligny” spune că minim 10 milioane de lei pentru municipii de rangul 2, deci e bine să cerem mai mult. Am mai făcut câteva modificări de structură, la cum sunt repartizate cheltuielile raportate la standardul de cost. Știți că la o stradă pe lângă asfalt și trotuare, mai sunt și podețe, mai sunt și indicatoare, mai sunt poate și ziduri de sprijin. Am repartizat aceste costuri. A muncit domnul Perțu cu consultantul respectiv. Așa că vin în fața dumneavoastră, în primul rând să luați la cunoștință de această propunere. Dacă în primă fază erau 10 milioane de lei, acum sunt 22 de milioane de lei. Deci 12 milioane mai mult,” a explicat primarul Marius Pintilie.

În proiectul inițial erau prevăzute pentru asfaltare 9 străzi, iar prin modificarea lui numărul de străzi va crește la 16.

  

Acestea sunt: Șoseaua Națională, Plăieșului, Matei Basarab, Salcâmului, Victoriei, Brateș, Aleea 22 Decembrie, Amurgului, Mușatinilor, Nicolae Bălcescu, 16 Februarie, Stânelor, Nuculeț, Trandafirilor, Frunzelor și Petru Rareș . 

Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni de zile, după aprobarea finanțării.

Advertisements

Related posts

De când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă

Redacția

Pășcănean reclamat de un vecin, pentru că și-a construit terasă în fața blocului

Ema Roman

Pantazi a demonstrat fără să vrea că se pot investi bani publici pe domeniul privat. Între 2007 și 2008 municipalitatea a plătit pierderile de apă ale cetățenilor de la bloc!

Răzvan Grecu
Încarcă...