NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cea mai puternică rază laser din lume. “Este o realizare EXTRAORDINARĂ”

Cercetătorii americani au tras, săptămâna trecută, cea mai puternică rază laser din istorie: pe 5 iulie 2012, un fascicul de 192 de lasere a generat 500 de mii de miliarde de waţi, de 1.000 de ori mai mult decât foloseşte întreg teritoriul SUA în orice moment, scrie Daily Mail.

Lansarea a reprezentat un moment istoric pentru cercetătorii de la National Ignition Facility (NIF) din California, ei spunând că laserele ar putea fi folosite pentru a genera energie electrică, prin fuziune nucleară, proces întâlnit şi în bombele cu hidrogen.

„Este o realizare extraordinară, pentru prima dată au fost create în laborator condiţii existente până acum doar în centrul stelelor”, a declarat dr. Richard Petrasso, de la NIF.

  

Raza laser nu a durat decât 0,00000023 secunde, însă tehnologia va fi îmbunătăţită în următorii ani, iar cercetătorii speră să transforme fuziunea nucleară necontrolată (aşa cum este în cazul bombelor cu hidrogen) în fuziune nucleară controlată, considerată „sfântul Graal al energiei eco”, scrie Daily Mail.

Advertisements

Cu toate acestea, grupuri precum Greenpeace acuză că studierea fuziunii nucleare distrage atenţia cercetătorilor de la tehnologii mai simple precum energia eoliană sau cea rezultată din valurile oceanelor.

Advertisements

Sursa Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Patriarhul Daniel l-a spulberat pe Teodosie: i-a luat mănăstirea cu hotel și spa de fițe de la Dorna Arini!

Redacția

Comuna Heleșteni în sărbătoare (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Ședință de CL fără primar. Familia acestuia este în doliu!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site