NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce trebuie să facă o firmă pentru a plăti zero impozite pe clădiri și terenuri la Pașcani!

În contextul majorării impozitelor pentru clădirile și terenurile persoanelor juridice, Primăria Municipiului Pașcani a anunțat o schemă de minimis prin care societățile comerciale care realizează investiții și crează noi locuri de muncă primesc beneficii din partea comunității. Mai exact, acestea sunt scutite pentru doi ani de zile, de la plata parțială sau integrală a impozitelor pe clădirile și terenurile aferente investiției.

NewsPascani.com a consultat proiectul de hotărâre elaborat de funcționarii Primăriei, avizat de Consiliul Concurenței și prezintă pragurile pe care trebuie să le îndeplinească o societate comercială pentru a beneficia de reducerea impozitelor.

Astfel, pentru o investiție care are valoarea situată între 100.000 de euro și 300.000 de euro, care generează cel puțin 5 locuri de muncă, timp de 2 ani de zile impozitele pentru clădirile și terenurile aferente investiții scad cu 30%.

În cazul în care investiția este cuprinsă între 300.001 euro și 500.000 de euro, iar numărul de noi angajați este de minim 6, bonificația va fi de 40%.

  

Următorul prag al valorii investiției este situat între 500.001 euro și 700.000 de euro, iar numărul de locuri de muncă noi trebuie să fie cel puțin 7, pentru a beneficia de o bonificație de 60%.

Pentru a plăti impozitele cu 80% mai puțin, o persoană juridică trebuie să facă investiții între 700.001 euro și 1.000.000 de euro, iar numărul de locuri de muncă trebuie să crească la 8.

Cele mai câștigate vor fi firmele care investesc în Pașcani peste 1.000.000 de euro și crează măcar 9 locuri de muncă. Acestea nu vor plăti deloc impozite pe clădirile și terenurile aferente investiției timp de 2 ani de zile.

Proiectul de hotărâre va fi supus zilele acestea în dezbatere publică și cel mai probabil va fi supus la vot în plenul Consiliului Local, până la finalul acestui an.

Advertisements

Related posts

Administrația Pantazi a eșuat în dezvoltarea Pașcaniului: Consiliul Județean va construi un parc industrial la Holboca, deși în cărți era și Pașcaniul! Primăria nu are teren pentru așa ceva!

Răzvan Grecu

Discuții fără soluții pe marginea rapoartelor de la EcoSalubritate, PSA și RAGCL

Marius Parteni

Anvelopați de promisiuni! Programul de reabilitare a blocurilor, abandonat din nepăsarea șefilor Primăriei Pașcani (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...