RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce spun pășcănenii despre referendumul propus de primar: „Este o promisiune electorală! ” Vezi care sunt datele posibile pentru a fi organizat!

Actualitatea TV a luat pulsul străzii în privința referendumului promis de primarul Dumitru Pantazi cu privire la menținerea sau nu a delegării serviciului de apă-canal către ApaVital.   

Cetățenii care au răspuns întrebărilor noastre s-au declarat încă o dată nemulțumiți de furnizorul ieșean de servicii și au caracterizat promisiunea primarului ca fiind una electorală.

Pășcănenii au susținut că un astfel de demers trebuia făcut înainte ca serviciul să fie delegate către ApaVital și nu acum. Mai mult, din discuții a reieșit că aceștia sunt la capătul răbdării și că-și doresc ca de mâine operatorul ieșean să plece din Pașcani. Nici problema achitării apei potabile nu a fost uitată de cei care au răspuns întrebărilor, aceștia plângându-se că nu au unde să o achite.

  

Să plece mâine Apavital din Pașcani. Dacă ei nu reziliază contractul cu ARSACIS, n-au decât să plece și astăzi. De când s-a pus problema abia acum vor să facă referendum? Eu  cred că este din cauza campaniei electorale în care ne aflăm“, ne-a declarat o femeie.

Părerea mea de cetățean este că face domnul primar acum referedum fiindcă suntem în campanie electorală. Cei de la Apavital n-au plecat încă? Oare când pleacă? Din punctul meu de vedere Apavital nu își are locul aici“, ne-a precizat un bărbat.

“Primarul și consilierii trebuiau să gândească dinainte de a vota în interesul nostru. Apavital nu are ce căuta aici. Eu de 4 luni nu am plătit apa pentru că nu am unde“, ne-a declarat un pășcănean.

“Cei care au greșit sunt consilierii și primarul care au fost la negocieri, iar acestea au fost făcute în defavoarea pășcănenilor. Eu știu că atunci când un contract este încheiat sunt implicate două părți, iar dacă participă numai una este golănie pe față. Consilierii când au fost la negocieri trebuiau să pună condiții în favoarea noastră, dar n-a fost deloc așa. Inițial trebuia făcută o dezbatere publică înainte de a încheia contractul cu cei de la Apavital. Eu am făcut sport în viața mea, iar de acolo am învățat că o echipă poate câștiga atâta timp cât îi permite adversarul. Cred că primarul a permis să pierdem“, ne-a menționat un locuitor al municipiului.

Referendumul trebuia făcut de anul trecut, nu acum. Mai întâi trebuia să fim întrebați dacă vrem să plătim apa mai scump. Este mult de spus. Eu aș fi mulțumit să ne întoarcem la Prest Serv Apa“, ne-a declarat un bărbat.

Unul din inițiatorii campaniei de strângere a semnăturilor împotriva Apavital a făcut la rândul lui o declarație pe marginea acestui subiect: 

Acest referendum trebuia organizat înainte de delegarea serviciului de apă-canal către APpavital Iași. În primul rând, corul legislativ al municipiului Pașcani trebuia să se întâlnească de urgență ca să suspende hotărârile 71 și 72 din 31.05.2014 până la lămurirea situației. Referendum acum, în ajunul alegerilor prezidențiale nu cred să aibă alt scop. Bănuiesc că timpul nu este pierdut și se vor gândi la suspendarea celor două  hotărâri de consiliu și sper să se gândească și la pășcăneni”, ne-a declarat Ion Moțatu.

 Menționăm că, pentru a se organiza un referendum care să aibă șanse să fie validat, acesta ar trebui programat după data de 16 decembrie, deoarece până la această dată este necesară o prezență de 50% dintre pășcănenii cu drept de vot, iar după această zi pragul ar scădea la 30%. Astfel că, dată fiind legea care obligă ca un astfel de referendum să fie organizat doar duminica, în acest an el ar putea fi organizat pe data de 21 sau 28 decembrie, moment în care pășcănenii vor avea de achitat apă pentru 6 luni de zile.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Astăzi la sediul Primăriei în cadrul proiectului de Strategie și Dezvoltare s-au ridicat probleme legate de Educație, Sănătate și Incluziune Socială. Primarul dezinteresat de aceste subiecte!

Teona Gherasim

Gara Pașcani: Noul mers al trenurilor valabil de la 1 iunie (DOC)

Redacția

Regia de transport din Pașcani a mai achiziționat un autobuz. Cresc cererile pentru organizarea de excursii

Marius Parteni
Încarcă...