NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ce se întâmplă înainte de a muri: chimiştii au explicat cum „trăieşte“ omul moartea

Oamenii de ştiinţă de la American Chemical Society au explorat multe dintre lucrurile care se întâmplă cu corpul şi mintea muribunzilor şi, deşi moartea rămâne un mister, această experienţă poate fi înţeleasă prin diferite reacţii chimice care se produc în creier.

  

Frică, durere şi apoi un fenomen misterios prin care creierul prinde viaţă chiar înaintea de clipa morţii, sunt, potrivit chimiştilor, trăirile pe care le încearcă omul înainte de a trece în lumea de dincolo. Un nou videoclip de la American Chemical Society explorează exact ceea ce s-ar întâmpla în interiorul corpului cuiva dacă ar fi urmărit de un criminal într-un film de groază, relatează publicaţia „The Independent“. Creatorii filmuleţului subliniază că experienţa celor care urmăresc un film de groază este similară cu cea de a fi efectiv acolo, cu diferenţa că, în realitate, trăirile ar fi probabil mai intense.

Adrenalina şi frica se activează în acelaşi fel în ambele cazuri. Frica Senzaţia de frică determină oamenii să reacţioneze sau să fugă. Este un mod de alertare a minţii şi a corpului că există un pericol, dar este şi un un proces chimic care permite organismului să ia măsuri ca să se pună în siguranţă. Informaţiile senzoriale sunt trimise prin sistemul nervos central şi în talamus, care funcţionează ca o centrală. Apoi sunt transmise în alte părţi din creier.

Acest tip de informaţii fac iniţial o persoană să se sperie şi apoi se treacă la faza la care aceasta este gata să reacţioneze. Urmează ulterior decizia de a se lupta sau de a fuge şi răspunsul este declanşat. Este procesul prin care strămoşii noştri au găsit o modalitate de a decide dacă să-şi asume un atacator sau să încerce să scape. Astfel, adrenalina este pompată în organism şi în fluxul de sânge se trimite glucoza. De asemenea au loc şi alte procese chimice pentru a se menţine procesul activ.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

UDMR: ”Vânătoarea de vrăjitoare împotriva comunităţii maghiare trebuie să înceteze”

Redacția

TENSIUNI în Orientul Mijlociu – Arabia Saudită suspendă traficul aerian şi relaţiile comerciale cu Iranul, după întreruperea relaţiilor diplomatice

Redacția

Șapte moldoveni dintr-o grupare paramilitară au fost reținuți. Sunt acuzați că aveau de gând să atace instituții ale statului .

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site