NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cauzele reale care au dus la izbucnirea celor două războaie mondiale. Ce a cauzat zeci milioane de vieţi irosite şi pagube de sute de miliarde de dolari

Au fost confruntări teribile şi extrem de costisitoare. Numai în primul război mondial se estimează că au murit peste 17 milioane de oameni, iar valoarea pagubelor se ridică la sute de milioane de dolari.

PRIMUL RĂZBOI MONDIAL (1914 – 1918) Totul a început în vara lui 1914, când un tânăr naţionalist sârb îl asasinează pe Arhiducele Franz Ferdinand, în timp ce se afla în vizită în Sarajevo. Primul război mondial, denumit şi Războiul cel Mare sau Războiul Naţiunilor, a adus faţă în faţă numai puţin de 52 de state ale lumii. Sămânţa de scandal s-a iscat în 28 iulie 1914 când Imperiul Austro-Ungar a atacat Serbia.

  

Confruntările s-au consumat între două mari alianţe: Tripla Înţelegere sau Antanta (formată din Franţa, Imperiul Britanic şi Imperiul Rus – la această alianţă a aderat şi România. Blocul a fost victorios în Primul Război Mondial, cu excepţia Rusiei, care a ieşit din război în 1917) şi Tripla Alianţă sau Puterile Centrale (formată din Germaniei, Austro-Ungariei şi Italia Imperiului Otoman şi Bulgaria).

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cu cât erau plătiţi primii profesori ai Academiei Mihăilene în 1835

Redacția

O persoană a murit şi alte patru au fost rănite după un accident pe centura ocolitoare a Braşovului

Redacția

Anunţ important de la Poliţia Română: se închid Transfăgărăşanul şi Transalpina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site