RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ce s-a petrecut la Onești și ce voia să obțină bărbatul care și-a ucis ostaticii

Doi muncitori au fost ținuți ostatici ore în șir într-un apartament din Onești, iar într-un final au fost înjunghiați mortal de cel care îi sechestrase. Acesta, la rândul său, a fost împușcat de poliție, care a intervenit în forță, însă prea târziu. Acum, bărbatul este în spital, rănit, soția sa a fost reținută pentru complicitate la lipsire de libertate, iar șefii din Poliție fac o anchetă internă la Onești, pentru a verifica dacă nu cumva au existat pași greșiți și în intervenția autorităților.

Cei doi muncitori erau la muncă, renovau locuința. Fostul proprietar al imobilului, care a pierdut apartamentul în urmă cu peste 10 ani în favoarea companiei unde lucrau victimele, i-a sechestrat pe cei doi și a încercat să obțină drept răscumpărare fosta sa proprietate. Chiar el a sunat la poliție să spună că îi ține pe cei doi sechestrați, sub amenințarea unui cuțit. Negocierile cu specialistul poliției din Bacău au eșuat, iar agresorul de 68 de ani, i-a înjunghiat pe cei doi. Acesta ar fi, pe scurt, filmul evenimentelor.

„Interveniți!”. Momente dramatice, surprinse în imagini

Martorii luării de ostatici de la Onești au surprins momente dramatice, când agresorul a ieșit la balcon, cu victimele lângă el și fluturând un cuțit, pentru a le spune să plece polițiștilor care veniseră să discute cu el. În zadar au încercat oamenii legii și un negociator, timp de 4 ore, să îl convingă pe bărbat să le dea drumul celor doi muncitori. În imagini se văd la un moment dat și cele două victime – un bărbat de 36 de ani și colegul lui de 52 de ani. Au fost momente dramatice:

„Conform procedurii din aceste situații, vă pot spune că ai mei colegi au relaționat permanent cu persoana în cauză pentru a o determina să renunțe. Bărbatul, la un moment dat, părea că renunță la gestul său, însă la un moment dat a devenit violent. Atunci polițiștii au intervenit în forță. S-a forțat ușa apartamentului după momentul în care s-au auzit strigăte de ajutor”, a explicat la Digi24 Gabriela Ciobanu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău. 

  

În imaginile suprinse de martori se aude comanda „Interveniți!” și se văd polițiști care aleargă spre intrarea blocului.

Ce povestesc martorii oculari

Trei împușcături pe care eu le-am auzit”, a relatat un martor ocular.

„I-a sunat cineva că se lucrează în apartament și el a venit peste băieți: Ce faceți voi aici? Nu mai faceți nimic!” – a declarat un vecin. „Și pe el, și pe soția sa îi cunosc. Din câte îl știu eu, așa, el e ‘plecat’ un pic”, spune bărbatul. 

După intervenția poliției, la spital au ajuns unul dintre muncitorii răniți grav, care a decedat ulterior, și agresorul.

„A fost adus în UPU o persoană în stop cardiorespirator, de 36 de ani, cu multiple plăgi înjunghiate, în regiunea sternală, torace anterior si posterior. A fost resuscitat, a ieșit din stop, după care s-a instalat din nou stopul cardiorespirator, s-a recurs chiar la stimulare manuală a cordului, s-a făcut toracotomie, dar din păcate, s-a declarat decesul. Ulteror, a fost adus și agresorul de 68 de ani, cu multiple plăgi prin împușcare, destul de agresiv”, a declarat Anca Băncescu, director medical al spitalului din Onești.

A doua victimă, muncitorul de 52 de ani, a murit chiar în apartamentul unde fusese ținut ostatic.

Soția agresorului, reținută pentru complicitate 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat acest dosar.

Între timp, soția agresorului a fost reținută pentru complicitate. Potrivit primelor informații, femeia se afla la etajul patru al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei. Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

Continuarea pe digi24.ro

Related posts

Tentativă la omor vs. vătămare corporală. Cazul fiului proprietarului Agrocom Strunga

Redacția

Grup infracțional organizat din Târgu Frumos destructurat de poliție

Redacția

Păşcănean prins în flagrant când fura băutură şi ţigări dintr-un magazin din Iaşi

Ema Roman
Încarcă...