RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Ce s-a întâmplat la dezbaterea de la Iași cu autostrada: Guvernul a trimis un simplu secretar de stat de la Transporturi care a înșirat doar povești. CONCLUZIA: Nu există un calendar concret pentru autostrada Iași-Tg Mureș

Întâlnire bună azi la Iași pe subiectul autostrăzii, însă de remarcat prezența simbolică a celor cu putere de decizie la București. A fost trimis la Iași un secretar de stat de la Transporturi, care a venit să povestească despre cât de grea este această lucrare. În sală s-a aflat și o reprezentantă de la Compania de Drumuri, care n-a adus prea multe clarificări, ba chiar s-a bâlbâit pe lucrurile concrete.

S-a discutat și despre povestea cu autostrada Bacău-Brașov, majoritatea celor prezenți susținând că ideea guvernului e o fumigenă, pentru a-i încăiera pe cei din Moldova.

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a spus că timp de zece ani s-a vorbit doar despre autostrada Iași-Târgu Mureș, iar acum guvernul introduce în discuție autostrada Bacău-Brașov. El susține că totul ar fi o diversiune și că în realitate nu se va face nici una din cele două autostrăzi.

  

“Când politicienii de la București vor veni de ziua Unirii la Iași, să-i întrebați ce fac. Hai să atacăm porțiunea Târgu Neamț-Ditrău întâi, pe bani europeni, ca să trecem munții. Este porțiunea cea mai grea din autostrada de la Iași la Târgu Mureș. Bucovina susține ferm această autostradă“, a declarat Gheorghe Flutur.

Un semnal de susținere l-a dat și Mugur Cozmanciuc, ieșeanul ajuns între timp liderul PNL Neamț. El a spus că două sunt culoarele de transport necesare Moldovei: Suceava-București și Iași-Târgu Mureș.

La rândul său, deputatul PNL Marius Bodea a afirmat că ministrul Transporturilor este cheia și lăcata acestui proiect și că nu înțelege de ce Felix Stroe nu a venit la Iași la această dezbatere, trimițându-l în locul său pe secretarul de stat Cătălin Bălan, numit în post de doar două luni. Continuarea pe www.jurnalvirtual.ro

Related posts

Video de colecție: Cum era sărbătorită Sf. Parascheva la Iași în anul 1956

Redacția

Lumina Păcii din grota naşterii Domnului de la Bethleem, distribuită azi la Iaşi

Redacția

Bătaie de joc până la capăt în dosarul Cordunenilor: judecătorii au uitat să aresteze un interlop

Redacția
Încarcă...