NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un adolescent din județul Iași și-a omorât tatăl din greșeală. I-a înfipt un cuțit în picior, secționându-i artera femurală

 Tragedie într-o familie din Iași. Un tânăr de 18 ani și-a omorât tatăl din greșeală, cu un cuțit. Povestea pare mai degrabă desprinsă dintr-un film de groază. Toată comunitatea a sărit în apărarea tânărului, chiar dacă, teoretic, și-a omorât părintele.

Anchetatorii cred că a fost vorba despre un accident nefericit și vorbesc despre autoapărare. Moarte cum rar s-a întâlnit la Iași. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit după ce fiul său l-ar fi înjunghiat în picior. Povestea pare mai degrabă desprinsă din filmele de groază. Vineri, în jurul orei 16:30, un tânăr de 18 ani avea să sune la numărul unic de urgențe 112 și să ceară ajutor spunând că și-a omorât tatăl. Imediat un echipaj medical a ajuns la fața locului și l-a găsit pe tatăl băiatului într-o baltă de sânge. Medicii au inițiat imediat manevrele de resuscitare, dar, din nefericire, au fost nevoiți să declare decesul după aproximativ 45 de minute. Radu Paraschiv a murit în urma unei singure lovituri de cuțit. Deși totul pare un omor ca oricare altul, povestea este total diferită. Valentin Paraschiv, tânărul care și-a înjunghiat mortal tatăl, a trăit o adevărată dramă. A văzut cum părintele lui se stinge, după ce l-a înjunghiat, fără voie.

Cum s-a ajuns la tragedie

Victima, Radu Parashiv, era cunoscut în comuna Ciortești ca fiind un om la locul lui, însă de fel prieten cu paharul. În casă, Radu era destul de dur și nu ezita să-și amenințe familia cu moartea atunci când dădea peste cap câte un pahar în plus. Asta s-ar fi întâmplat și vineri. După ce a consumat alcool, a început să se certe cu fiul său. La un moment dat ar fi mers în bucătărie și ar fi pus mâna pe un cuțit. L-a „fluturat” de câteva ori și l-a amenințat pe tânăr cu moartea. Atunci, Valentin a încercat să-i ia tatălui cuțitul din mână. L-a împins pe pat și a început să se lupte practic pentru a pune mâna pe arma albă. La un moment dat, din greșeală, lama cuțitului a intrat în piciorul stâng al bărbatului. Speriat, tânărul s-a retras, iar în acel moment tatăl său s-a ridicat și și-a scos cuțitul înfipt în picior. A început să sângereze puternic și a ieșit din casă.

I-a tăiat artera femurală

Bărbatul a reușit să iasă din casă, însă după câțiva pași s-a prăbușit la pământ, într-o baltă de sânge. Lama cuțitului i-a secționat artera femurală, unul dintre cele mai importante vase de sânge din corp. Odată secționată, viața din corpul victimei se scurge, iar în câteva minute se produce decesul. Văzând că tatăl său nu mai respiră, a cerut ajutorul medicilor, însă nu s-a mai putut face nimic. În acel moment, Valentin Paraschiv știa că este vinovat pentru moartea tatălui său. Totuși, anchetatorii nu au fost de aceeași părere. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu ar fi vrut să-și omoare părintele și vorbesc despre autoapărare.

„Între tată și fiu ar fi izbucnit un conflict spontan. La un momet dat, victima a pus mâna pe un cuțit și l-ar fi amenințat pe fiul său. Cel din urmă ar fi încercat să-l deposedeze și s-a ajuns într-un final la înjunghiere”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

„Sperăm să nu fie pus sub acuzare”

În apărarea tânărului a sărit întreaga comunitate.

„Este o tragedie. Familia este liniștită, nu au fost probleme. Cu siguranță tânărul nu a vrut să se ajungă aici. A fost vorba despre autoapărare. Noi sperăm să nu fie pus sub acuzare și să-i fie distrusă viața. Toată comunitatea este alături de el, de sora și de mama lui”, a precizat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

Tânărul a terminat 12 clase, iar sora sa urmează cursurile unei școli postliceale. Vestea morții bărbatului a căzut ca un fulger, iar faptul că tânărul este cel care l-a înjunghiat nu a făcut decât să-i uimească pe toți localnicii.

„Deocamdată, tânărul este cercetat în stare de libertate. Urmează să se stabilească dacă se face sau nu vinovat de moartea bărbatului”, au mai precizat surse din cadrul anchetei.

S-a dispus efectuarea necropsiei

Astfel de cazuri sunt extrem de rar întâlnite. Este posibil ca tânărul să scape nepedepsit. Anchetatorii spun că este vorba despre legitimă apărare. Chiar dacă este într-adevăr așa, Valentin nu poate uita prea curând prin ce a trecut. Trupul neînsuflețit al tatălui său a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML), pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului. Chiar dacă lucrurile sunt cât se poate de clare, anchetatorii au nevoie de rezultatele de la IML, pentru a putea finaliza ancheta. În orice caz, leziunea suferită l-a condamnat practic la moarte pe bărbat. Numai într-o sală de operații pregătită bărbatul ar mai fi putut avea o șansă. Acum, familia bărbatului se pregătește de înmormântare. Atât tânărul, cât și sora sa au primit sute de mesaje de încurajare pe Facebook.

sursa www.bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

(Video) Orban, Arafat și câțiva miniștri, la Iași la plecarea unei echipe medicale în Moldova

Redacția

Studentă în comă de gradul 4: medicii vorbesc despre meningoencefalită

Redacția

Platforme pentru verificarea tonajului vor fi amenajate în județul Iași. Două dintre ele în zona Pașcani

Redacția
Încarcă...